Verpleegkundige gespreksvoering

Prijs € 44,50

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Geertjan Emmens, Siemen van der Meulen

Paperback | Maart 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Verpleegkundige gespreksvoering behandelt verschillende vaardigheden die laten zien hoe je als verpleegkundige kunt luisteren, waarbij je de ander ruimte biedt om zijn verhaal te doen en tegelijk sturing geeft aan het gesprek. Daarnaast bevat het casuïstiek die zicht geeft op de persoonlijke toepassing in de verpleegkundige beroepspraktijk. De beschreven gespreksvormen en methodieken zijn actueel voor deze praktijk.Naast het boek is er een website beschikbaar die verdieping geeft aan de behandelde thema's.Het boek is een geheel herziene druk van het 'Basisboek Verpleegkundige gespreksvoering' en bestaat uit drie delen. Deel 1 gaat in op houdingsaspecten bij communicatie, in deel 2 worden gespreksvaardigheden uitgewerkt en in deel 3 zijn diverse gespreksvormen en methodieken beschreven. De structuur binnen de delen is verbeterd en de inhoud is geactualiseerd met toevoeging van een aantal geheel nieuwe hoofdstukken, onder meer over culturele aspecten, shared decision making, CanMEDS-rollen, oplossingsgerichte benadering, familiegesprekken, risico's taxeren en het zorgen delen-gesprek.Verpleegkundige gespreksvoering is geschreven voor studenten mbo- en hbo-verpleegkunde en is tevens inzetbaar in bij- en nascholing.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Geertjan Emmens, Siemen van der Meulen
Uitgever
Boom
ISBN
9789024421367
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2019
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Beschrijving

Verpleegkundige gespreksvoering behandelt verschillende vaardigheden die laten zien hoe je als verpleegkundige kunt luisteren, waarbij je de ander ruimte biedt om zijn verhaal te doen en tegelijk sturing geeft aan het gesprek. Daarnaast bevat het casuïstiek die zicht geeft op de persoonlijke toepassing in de verpleegkundige beroepspraktijk. De beschreven gespreksvormen en methodieken zijn actueel voor deze praktijk.
Naast het boek is er een website beschikbaar die verdieping geeft aan de behandelde thema's.

Het boek is een geheel herziene druk van het 'Basisboek Verpleegkundige gespreksvoering' en bestaat uit drie delen. Deel 1 gaat in op houdingsaspecten bij communicatie, in deel 2 worden gespreksvaardigheden uitgewerkt en in deel 3 zijn diverse gespreksvormen en methodieken beschreven. De structuur binnen de delen is verbeterd en de inhoud is geactualiseerd met toevoeging van een aantal geheel nieuwe hoofdstukken, onder meer over culturele aspecten, shared decision making, CanMEDS-rollen, oplossingsgerichte benadering, familiegesprekken, risico's taxeren en het zorgen delen-gesprek.

Verpleegkundige gespreksvoering is geschreven voor studenten mbo- en hbo-verpleegkunde en is tevens inzetbaar in bij- en nascholing.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Geertjan Emmens, Siemen van der Meulen
Uitgever
Boom
ISBN
9789024421367
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2019
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99