Verlicht je menstruatie- en overgangsklachten met yoga

Prijs € 11,98

Niet beschikbaar

Fred van Beek

MP3 | Februari 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Yogatechnieken waarmee veel van de lichamelijke klachten als gevolg van menstruatie en overgang kunnen verdwijnen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Fred van Beek
Voorgelezen door
Fred van Beek
Uitgever
Wamsenzo
ISBN
9789461493620
Formaat
MP3
Publicatiedatum
Februari 2014
Bestandsgrootte
63 MB
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De medische wetenschap weet dat achter de lichamelijke ongemakken van menstruatie en overgang geestelijke oorzaken schuilgaan, die blokkades veroorzaken, maar waarvan de ‘slachtoffers’ zich totaal niet bewust zijn. Met dit programma van yogatechnieken kunnen vrouwen leren deze geestelijke belemmeringen los te laten, waardoor veel van de lichamelijke klachten als gevolg van menstruatie en overgang automatisch zullen verdwijnen.

Globaal kunnen menstruatieklachten in vier soorten worden ondergebracht: Premenstrueel syndroom treedt vlak voor de menstruatie op. Het is een pijnlijk verschijnsel, dat wordt veroorzaakt door onbalans in de hormonale huishouding. ‘Middenpijn’ treedt op midden tussen twee menstruaties, bij het plaatsvinden van de eisprong. Licht vaginaal bloedverlies en soms vrij hevige pijn zijn het gevolg. Pijnlijke menstruatie is het gevolg van een extreem hoge concentratie hormonen die de baarmoeder extra doet samentrekken. Buikpijn, braken en diarree kunnen dan veel klachten geven. Van hevige menstruatie wordt gesproken wanneer ze zwaar verloopt en lang duurt. Het kan veroorzaakt worden door hormonale onbalans, baarmoederslijmvlies-ontsteking of ontstekingen in het kleine bekken.

Ook de overgang gaat vaak gepaard met lichamelijke klachten. Die worden altijd veroorzaakt door onbalans in de hormoonhuishouding. Algemeen wordt aangenomen dat een verstoorde verhouding tussen oestrogeen en progesteron de belangrijkste oorzaak vormt. De meest voorkomende problemen zijn infecties aan de urinewegen, pijnlijke spieren en gewrichten, vaginale droogte, depressieve en angstige gevoelens, opvliegers, koude voeten en handen, geïrriteerdheid, vergeetachtigheid en hoofdpijn.

Met een handig boekje (in pdf-formaat) met tips, tekeningen en waarin u alles kunt nalezen. Dit pdf-bestand wordt met de mp3-bestanden meegeleverd.

Inhoud
1: De volledige ademhaling voor menstruatie en overgang
Achter menstruatiepijn en overgangsklachten gaan vaak diep verborgen psychische blokkades schuil, waarvan de meeste vrouwen zich in het geheel niet bewust zijn. Het uitschakelen van die blokkades verbetert een vrije doorstroming van energie in lichaam en geest, en zal leiden tot een goed merkbare vermindering van pijn en andere klachten. De volledige ademhaling, een zeer specifieke en toch eenvoudige yoga-techniek, is daarvoor het aangewezen middel.

2: De kaars, de ploeghouding, de brug en de zitbalans
Een verstoorde balans van de hormoonhuishouding is de oorzaak van overgangsklachten en een kenmerk van menstruatiepijn. Deze gecombineerde yogatechniek zorgt in samenhang met een goede ademhaling voor een veel beter evenwicht en daarmee voor het afnemen van de klachten. De sterke doorbloeding van de hersenen geeft een stimulans aan het functioneren van de pijnappelklier, de druk op de bloedvaten vermindert, de onderrug raakt meer ontspannen en de vaak voorkomende extreme samentrekking van de baarmoeder wordt een halt toegeroepen.

3: De schoenmakershoudiing en de schildpad
Met een goede ademhaling in de schoenmakershouding wordt menstruatiepijn de kop ingedrukt en worden overgangsproblemen met de urinewegen verholpen. Het geeft een massage aan baarmoeder en eierstokken, en de gezonde werking van de blaas wordt beïnvloed. Vetaanzetting wordt verminderd en constipatie verdwijnt. De schildpad geeft de gelegenheid om negatieve emoties uit te ademen en neerslachtigheid te overwinnen. Je ademt je letterlijk vrij van negatieve gevoelens en je geniet van het resultaat.

4: Vanuit buikligging naar de kruiphouding, de boog en de staande leeuw
Door de ademhaling op de goede manier door het hele lichaam te laten stromen worden spanningsklachten die het gevolg zijn van menstruatie en overgang opgelost, en daarmee ook depressieve gevoelens en vermoeidheid. De hypothalamus wordt geholpen bij het produceren van oestrogeen en andere hormonen, waardoor de hormoonhuishouding beter in balans komt. Opvliegers worden minder, de kou in handen en voeten verdwijnt en je hart komt tot rust.

5: De boom en een ademmeditatie
Klachten tijdens de menstruatie en de overgang kunnen je behoorlijk uit je evenwicht brengen. Zo kun je snel geïrriteerd raken en last hebben van vergeetachtigheid, hoofdpijn, depressieve gevoelens, en concentratieverlies. Ook angsten en fobieën kunnen de kop opsteken. Wanneer je lichaam beter in evenwicht is, dan is je geest dat ook. Met de boom en je ademhaling breng je die balans in je leven terug en verminder je de klachten. Het geluid dat je lichaam en geest het beste kennen is je eigen stem. Die stem maakt deel uit van wie je bent en de trillingen die je stemgeluid vormen kun je gebruiken om diep verborgen spanningen in jezelf op te lossen. Stuur je stem naar de gewenste plek in je lichaam en voel hoe pijn en spanningen verdwijnen.

6: Dorische tempelmuziek voor menstruatiepijn en overgangsklachten (harp)

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Fred van Beek
Voorgelezen door
Fred van Beek
Uitgever
Wamsenzo
ISBN
9789461493620
Formaat
MP3
Publicatiedatum
Februari 2014
Categorie
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99