Verderbij

De toegevoegde waarde van de leidinggevende aan het pedagogisch proces

Prijs € 20,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Marianne van Duuren, Charlotte Zuylen

Paperback | December 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Lopend langs de zee kwam de titel van dit boek bovendrijven. De woorden verderaf en dichtbij zweefden als vanzelf naar voren en vormden vloeiend de titel Verderbij.Verderbij is bestemd voor leidinggevenden die willen weten wanneer ze dichtbij moeten zijn of juist even afstand moeten nemen. En voor leidinggevenden die vinden dat het primair proces centraal staat, maar die dit proces vaak van verderaf begeleiden en daarom een manier moeten vinden om toch ook dichtbij dit proces te staan.De toegevoegde waarde van de leidinggevende uit de kinderopvang aan het primair (pedagogisch) proces staat dan ook centraal. Uitgangspunt is dat leidinggevenden, direct of indirect, medewerkers helpen hun vak zo goed mogelijk uit te oefenen en hen stimuleren om zich verder te ontwikkelen op hun vakgebied. De praktijk leert dat dit niet altijd makkelijk is. Verderbij is hiervoor een handreiking.De auteurs Marianne van Duuren en Charlotte van Zuylen behandelen het verschil tussen leiderschap en management, nieuwe organiseervormen, oude paradigma's en nieuwe perspectieven, visie- en waardengestuurd leiderschap voor alle managementlagen vanuit de (pedagogische) waarden van de organisatie. Daarnaast bieden ze een aantal handreikingen in de vorm van handzaam vertaalde managementmodellen en aansprekende casuïstiek. Aanvullend op het boek hebben zij een website met praktische tips en oefeningen: www.dzmaatschap.nlMarianne van Duuren en Charlotte van Zuylen vormen samen de Maatschap Van Duuren, Van Zuylen & partners. In dit boek hebben zij de grondslagen geformuleerd van de opleiding 'Leidinggeven aan het primair proces' en vele jaren ervaring vanuit verschillende rollen in de kinderopvang.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marianne van Duuren, Charlotte Zuylen
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789088502774
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Lopend langs de zee kwam de titel van dit boek bovendrijven. De woorden verderaf en dichtbij zweefden als vanzelf naar voren en vormden vloeiend de titel Verderbij.
Verderbij is bestemd voor leidinggevenden die willen weten wanneer ze dichtbij moeten zijn of juist even afstand moeten nemen. En voor leidinggevenden die vinden dat het primair proces centraal staat, maar die dit proces vaak van verderaf begeleiden en daarom een manier moeten vinden om toch ook dichtbij dit proces te staan.

De toegevoegde waarde van de leidinggevende uit de kinderopvang aan het primair (pedagogisch) proces staat dan ook centraal. Uitgangspunt is dat leidinggevenden, direct of indirect, medewerkers helpen hun vak zo goed mogelijk uit te oefenen en hen stimuleren om zich verder te ontwikkelen op hun vakgebied. De praktijk leert dat dit niet altijd makkelijk is. Verderbij is hiervoor een handreiking.

De auteurs Marianne van Duuren en Charlotte van Zuylen behandelen het verschil tussen leiderschap en management, nieuwe organiseervormen, oude paradigma's en nieuwe perspectieven, visie- en waardengestuurd leiderschap voor alle managementlagen vanuit de (pedagogische) waarden van de organisatie. Daarnaast bieden ze een aantal handreikingen in de vorm van handzaam vertaalde managementmodellen en aansprekende casuïstiek. Aanvullend op het boek hebben zij een website met praktische tips en oefeningen: www.dzmaatschap.nl

Marianne van Duuren en Charlotte van Zuylen vormen samen de Maatschap Van Duuren, Van Zuylen & partners. In dit boek hebben zij de grondslagen geformuleerd van de opleiding 'Leidinggeven aan het primair proces' en vele jaren ervaring vanuit verschillende rollen in de kinderopvang.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marianne van Duuren, Charlotte Zuylen
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789088502774
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99