Verbonden

hechting en liefde

Prijs € 25,50

Niet beschikbaar

Amir Levine, Rachel Heller

Paperback | April 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Verbonden is een praktische, toegankelijke gids, geworteld in wetenschappelijk onderzoek. Het onderwerp: hechtingsstijlen en de invloed daarvan op relaties, zal een brede doelgroep aanspreken. In de VS werden meer dan vijftigduizend exemplaren van het boek verkocht.Is er een wetenschappelijke verklaring voor het feit dat sommige mensen schijnbaar moeiteloos navigeren in hun relaties, terwijl anderen zich in elke relatie stuklopen? Die is er zeker, volgens de vooraanstaande Amerikaanse psychiater Amir Levine en sociaal en organisatiepsycholoog Rachel Heller. In Verbonden laten zij zien hoe het begrijpen van je hechtingsstijl en die van je (toekomstige) partner kan helpen een goede relatie te krijgen en te behouden. Zij onderscheiden drie hechtingsstijlen: angstig (houdt mijn partner wel genoeg van mij?), vermijdend (intimiteit betekent verlies van onafhankelijkheid) en veilig. Levine en Heller helpen de lezers hun eigen hechtingsstijl te bepalen en die van hun (toekomstige) partner. Zij geven de lezers handvatten om hun eigen stijl zo om te buigen dat zij in staat zijn bevredigender relaties te onderhouden met de mensen van wie zij houden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Amir Levine, Rachel Heller
Uitgever
Boom
ISBN
9789089538758
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2016
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
260

Beschrijving

Verbonden is een praktische, toegankelijke gids, geworteld in wetenschappelijk onderzoek. Het onderwerp: hechtingsstijlen en de invloed daarvan op relaties, zal een brede doelgroep aanspreken. In de VS werden meer dan vijftigduizend exemplaren van het boek verkocht.

Is er een wetenschappelijke verklaring voor het feit dat sommige mensen schijnbaar moeiteloos navigeren in hun relaties, terwijl anderen zich in elke relatie stuklopen? Die is er zeker, volgens de vooraanstaande Amerikaanse psychiater Amir Levine en sociaal en organisatiepsycholoog Rachel Heller. In Verbonden laten zij zien hoe het begrijpen van je hechtingsstijl en die van je (toekomstige) partner kan helpen een goede relatie te krijgen en te behouden. Zij onderscheiden drie hechtingsstijlen: angstig (houdt mijn partner wel genoeg van mij?), vermijdend (intimiteit betekent verlies van onafhankelijkheid) en veilig. Levine en Heller helpen de lezers hun eigen hechtingsstijl te bepalen en die van hun (toekomstige) partner. Zij geven de lezers handvatten om hun eigen stijl zo om te buigen dat zij in staat zijn bevredigender relaties te onderhouden met de mensen van wie zij houden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Amir Levine, Rachel Heller
Uitgever
Boom
ISBN
9789089538758
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2016
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
260

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99