Verantwoord verleiden in beleidsprocessen

Prijs € 20,50

Uitverkocht

C.G. Gehrels

Hardback | Februari 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

"Wat doen we met de communicatie? Zo luidt een vraag die iedere beleidsmaker kent. Was communicatie vroeger meestal de sluitpost van het beleidsvormingsproces, tegenwoordig wordt het belang van goede communicatie onderkend en raakt communicatie meer en meer met het beleids­proces verweven. In Verantwoord verleiden in beleidsprocessen staan de nieuwe verbindingen tussen communicatie en beleid centraal. Het boek opent met een analyse van deze verbindingen, de recente veranderingen in beleidsvormingsprocessen en de rol hierbij van zowel de overheid als de andere betrokkenen. Vervolgens wordt een drietal cases besproken. Dit gebeurt aan de hand van het Communicatiespectrum, een door de auteurs ontwikkeld denk- en handelingskader waarmee beleid en communicatie goed op elkaar kunnen worden afgestemd. Ten slotte trekken de auteurs een aantal conclusies ten aanzien van vraagstukken rond beleid en communicatie: Verantwoord verleiden is…Dankzij de heldere opbouw en de praktijkvoorbeelden geeft Verantwoord verleiden in beleidsprocessen een veelzijdig beeld van de verhouding tussen beleid en communicatie. Voor beleidsmakers kan het daarom een interessante verdieping bij hun werkzaamheden betekenen. Bovendien reikt het hun, in de vorm van het Communicatiespectrum, een dagelijks te gebruiken handelingskader aan voor het integreren van communicatie en beleid."

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
C.G. Gehrels
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023240686
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2005
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
92

Beschrijving

"Wat doen we met de communicatie?
Zo luidt een vraag die iedere beleidsmaker kent. Was communicatie vroeger meestal de sluitpost van het beleidsvormingsproces, tegenwoordig wordt het belang van goede communicatie onderkend en raakt communicatie meer en meer met het beleids­proces verweven.

In Verantwoord verleiden in beleidsprocessen staan de nieuwe verbindingen tussen communicatie en beleid centraal. Het boek opent met een analyse van deze verbindingen, de recente veranderingen in beleidsvormingsprocessen en de rol hierbij van zowel de overheid als de andere betrokkenen.
Vervolgens wordt een drietal cases besproken. Dit gebeurt aan de hand van het Communicatiespectrum, een door de auteurs ontwikkeld denk- en handelingskader waarmee beleid en communicatie goed op elkaar kunnen worden afgestemd. Ten slotte trekken de auteurs een aantal conclusies ten aanzien van vraagstukken rond beleid en communicatie: Verantwoord verleiden is…

Dankzij de heldere opbouw en de praktijkvoorbeelden geeft Verantwoord verleiden in beleidsprocessen een veelzijdig beeld van de verhouding tussen beleid en communicatie. Voor beleidsmakers kan het daarom een interessante verdieping bij hun werkzaamheden betekenen. Bovendien reikt het hun, in de vorm van het Communicatiespectrum, een dagelijks te gebruiken handelingskader aan voor het integreren van communicatie en beleid."

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
C.G. Gehrels
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023240686
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2005
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
92

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99