Veldgids plantengemeenschappen van Nederland

Prijs € 39,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Joop Schaminée, Karlè Sýkora, Nina Smits, Marcel Horsthuis

Hardback | September 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hét standaardwerk over wilde planten en hun omgeving. Niet eerder is zoveel informatie over de flora van Nederland in één boek bijeengebracht.Plantengemeenschappen vormen de bouwstenen van onze landschappen en zijn een blauwdruk van allerlei onderliggende factoren zoals waterhuishouding, bodem, klimaat en landgebruik. Daarmee zijn ze te gebruiken als gevoelige instrumenten om de eigenschappen van de standplaats en de invloed van de mens af te lezen.Hoewel er veel vegetatiekundige kennis is, ontbrak tot nu toe een compleet en praktisch handboek hierover. Deze gids biedt een compacte beschrijving van alle plantengemeenschappen in Nederland - van open water en moerassen, graslanden en heiden, kust en binnenlandse pioniermilieus, tot ruigten, bossen en struwelen - en een toegankelijke inleiding in de plantenecologie en vegetatiekunde.Per groep wordt informatie geboden over de soortensamenstelling, voorkomen in Nederland en ecologie aangevuld met verspreidingskaartjes, tabellen en grafieken. Met determinatiesleutels kunnen de plantengemeenschappen o.a. aan de hand van standplaatskenmerken op naam worden gebracht.De 'Veldgids plantengemeenschappen' bundelt de kennis en jarenlange ervaring van Nederlandse deskundigen. Een belangrijk naslagwerk voor plantenliefhebbers, studenten, ecologen en beheerders.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Joop Schaminée, Karlè Sýkora, Nina Smits, Marcel Horsthuis
Uitgever
KNNV Uitgeverij
ISBN
9789050113090
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
440

Beschrijving

Hét standaardwerk over wilde planten en hun omgeving. Niet eerder is zoveel informatie over de flora van Nederland in één boek bijeengebracht.

Plantengemeenschappen vormen de bouwstenen van onze landschappen en zijn een blauwdruk van allerlei onderliggende factoren zoals waterhuishouding, bodem, klimaat en landgebruik. Daarmee zijn ze te gebruiken als gevoelige instrumenten om de eigenschappen van de standplaats en de invloed van de mens af te lezen.

Hoewel er veel vegetatiekundige kennis is, ontbrak tot nu toe een compleet en praktisch handboek hierover. Deze gids biedt een compacte beschrijving van alle plantengemeenschappen in Nederland - van open water en moerassen, graslanden en heiden, kust en binnenlandse pioniermilieus, tot ruigten, bossen en struwelen - en een toegankelijke inleiding in de plantenecologie en vegetatiekunde.

Per groep wordt informatie geboden over de soortensamenstelling, voorkomen in Nederland en ecologie aangevuld met verspreidingskaartjes, tabellen en grafieken. Met determinatiesleutels kunnen de plantengemeenschappen o.a. aan de hand van standplaatskenmerken op naam worden gebracht.

De 'Veldgids plantengemeenschappen' bundelt de kennis en jarenlange ervaring van Nederlandse deskundigen. Een belangrijk naslagwerk voor plantenliefhebbers, studenten, ecologen en beheerders.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Joop Schaminée, Karlè Sýkora, Nina Smits, Marcel Horsthuis
Uitgever
KNNV Uitgeverij
ISBN
9789050113090
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
440

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99