Veerkracht

herstelverhalen vanuit drie perspectieven

Prijs € 19,50

Uitverkocht

Peter Goossens, Maryke Tieleman, Monique Engelbertink, Ineke Schaap, Resi Oberauer

Paperback | Februari 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Op het hebben van een psychische aandoening rust nog steeds een taboe. Onterecht, al was het alleen maar omdat volgens de laatste cijfers een op de vier Nederlanders ooit in zijn leven te maken krijgt met een psychische stoornis. De vraag 'Hoe leef je met een psychische stoornis?' is mede daarom uitermate belangrijk. Net als de vraag 'Hoe leef je met iemand die lijdt aan een psychische stoornis?', en 'Hoe kijkt een professionele hulpverlener daarnaar?'. In dit boek vertellen zes mensen met zes verschillende psychische aandoeningen hun verhaal.Elk levensverhaal wordt gevolgd door het verhaal van een direct betrokken naaste en het perspectief van de betrokken hulpverlener. Elk drieluik geeft een beeld van de problemen, maar vooral van de kracht van alle betrokkenen. De zes verschillende ziektebeelden die in dit boek aan bod komen krijgen tot slot een kort theoretisch kader.Peter Goossens is werkzaam als lector herstelgerichte zorg en cliënt empowerment bij Saxion. Naast deze functie is Peter als verpleegkundig specialist GGZ/senior onderzoeker werkzaam binnen het Specialistisch Centrum voor Bipolaire Stoornissen van Dimence en als senior onderzoeker bij IQ Healthcare aan de Radboud Universiteit te Nijmegen.Maryke Tieleman is werkzaam als hoofddocent/ontwikkelaar van het uitstroomprofiel Ontwikkelingspsychologie en Orthopedagogiek van de opleiding Toegepaste Psychologie bij de Academie Mens en Arbeid (AMA) van Saxion te Deventer.Monique Engelbertink is werkzaam als docent pedagogiek bij de Academie Mens & Maatschappij (AMM) van Saxion. Daarnaast is Monique sinds 2007 als onderzoeker betrokken bij het Kenniscentrum Gezondheid, Welzijn en Technologie. Inke Schaap is werkzaam als docent/onderzoeker bij Saxion. Binnen het lectoraat 'Herstelgerichte zorg en cliënt empowerment' is zij in februari 2011 begonnen met haar promotieonderzoek naar het herstelproces bij posttraumatische stressstoornis.Resi Oberauer is werkzaam als teamleider in de gehandicaptenzorg en in de ouderenzorg. Tijdens haar werk in de gehandicaptenzorg ontwikkelde Resi de methodiek Blik op ik, een instrument waarmee doelen van de cliënt afgestemd kunnen worden op diens mogelijkheden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Peter Goossens, Maryke Tieleman, Monique Engelbertink, Ineke Schaap, Resi Oberauer
Uitgever
Boom Lemma uitgevers
ISBN
9789059317703
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Op het hebben van een psychische aandoening rust nog steeds een taboe. Onterecht, al was het alleen maar omdat volgens de laatste cijfers een op de vier Nederlanders ooit in zijn leven te maken krijgt met een psychische stoornis. De vraag 'Hoe leef je met een psychische stoornis?' is mede daarom uitermate belangrijk. Net als de vraag 'Hoe leef je met iemand die lijdt aan een psychische stoornis?', en 'Hoe kijkt een professionele hulpverlener daarnaar?'. In dit boek vertellen zes mensen met zes verschillende psychische aandoeningen hun verhaal.
Elk levensverhaal wordt gevolgd door het verhaal van een direct betrokken naaste en het perspectief van de betrokken hulpverlener. Elk drieluik geeft een beeld van de problemen, maar vooral van de kracht van alle betrokkenen. De zes verschillende ziektebeelden die in dit boek aan bod komen krijgen tot slot een kort theoretisch kader.

Peter Goossens is werkzaam als lector herstelgerichte zorg en cliënt empowerment bij Saxion. Naast deze functie is Peter als verpleegkundig specialist GGZ/senior onderzoeker werkzaam binnen het Specialistisch Centrum voor Bipolaire Stoornissen van Dimence en als senior onderzoeker bij IQ Healthcare aan de Radboud Universiteit te Nijmegen.
Maryke Tieleman is werkzaam als hoofddocent/ontwikkelaar van het uitstroomprofiel Ontwikkelingspsychologie en Orthopedagogiek van de opleiding Toegepaste Psychologie bij de Academie Mens en Arbeid (AMA) van Saxion te Deventer.
Monique Engelbertink is werkzaam als docent pedagogiek bij de Academie Mens & Maatschappij (AMM) van Saxion. Daarnaast is Monique sinds 2007 als onderzoeker betrokken bij het Kenniscentrum Gezondheid, Welzijn en Technologie.
Inke Schaap is werkzaam als docent/onderzoeker bij Saxion. Binnen het lectoraat 'Herstelgerichte zorg en cliënt empowerment' is zij in februari 2011 begonnen met haar promotieonderzoek naar het herstelproces bij posttraumatische stressstoornis.
Resi Oberauer is werkzaam als teamleider in de gehandicaptenzorg en in de ouderenzorg. Tijdens haar werk in de gehandicaptenzorg ontwikkelde Resi de methodiek Blik op ik, een instrument waarmee doelen van de cliënt afgestemd kunnen worden op diens mogelijkheden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Peter Goossens, Maryke Tieleman, Monique Engelbertink, Ineke Schaap, Resi Oberauer
Uitgever
Boom Lemma uitgevers
ISBN
9789059317703
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 24,99
  • 22,95
  • 21,99
  • 22,00
  • 22,99
  • 18,99
  • 17,50
  • 22,99
  • 15,00
  • 24,99