Van koempelrock tot klompenrock

Prijs € 23,14

Levertijd: 1-2 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Henri Smeets

Paperback | Oktober 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Terug naar de tijd dat \'teenager\' de nieuwe aanduiding was voor de jeugd en daarmee de tieners een eigen identiteit gaf. Eigen muziek (rock & roll), afwijkende kleding en haardracht, eigen magazines en amusement op radio en TV, speciaal voor hen.Aan de hand van interviews met oud-bandleden en andere belangrijke personages van de Nederlandse rock & roll, worden de jaren vijftig en zestig herbeleefd: hoe de rock & roll de maatschappij veranderde.Jongeren hadden opeens partys en eigen bandjes. De nozems en bakvissen maakten zich los van het gezag. De ouderen bekeken het met achterdocht. Psychologen moesten hen uitleg geven over de invloed van het nieuwe fenomeen uit Amerika, dat aanvankelijk door radio, TV en pers verdoemd werd.Maar de jeugd was vrij!De auteur, Henri Smeets, die reeds de encyclopedie Rock & Roll Rond De Wereld op zijn naam heeft staan, heeft een deel van zijn Heerlens Internationaal Rock & Roll Archief, dat tot de grootste archieven van Nederland behoort inzake Nederlandse rock & roll, geopend. Unieke foto\'s uit dit archief en de plakboeken van de gesprekspartners. Hun generatie, de teenagers van toen, maakten de weg vrij voor de jeugd van nu. Bedankt!

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Henri Smeets
Uitgever
Mijnbestseller.nl
ISBN
9789461930576
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
350

Beschrijving

Terug naar de tijd dat \'teenager\' de nieuwe aanduiding was voor de jeugd en daarmee de tieners een eigen identiteit gaf. Eigen muziek (rock & roll), afwijkende kleding en haardracht, eigen magazines en amusement op radio en TV, speciaal voor hen.
Aan de hand van interviews met oud-bandleden en andere belangrijke personages van de Nederlandse rock & roll, worden de jaren vijftig en zestig herbeleefd: hoe de rock & roll de maatschappij veranderde.
Jongeren hadden opeens partys en eigen bandjes. De nozems en bakvissen maakten zich los van het gezag. De ouderen bekeken het met achterdocht. Psychologen moesten hen uitleg geven over de invloed van het nieuwe fenomeen uit Amerika, dat aanvankelijk door radio, TV en pers verdoemd werd.
Maar de jeugd was vrij!

De auteur, Henri Smeets, die reeds de encyclopedie Rock & Roll Rond De Wereld op zijn naam heeft staan, heeft een deel van zijn Heerlens Internationaal Rock & Roll Archief, dat tot de grootste archieven van Nederland behoort inzake Nederlandse rock & roll, geopend. Unieke foto\'s uit dit archief en de plakboeken van de gesprekspartners. Hun generatie, de teenagers van toen, maakten de weg vrij voor de jeugd van nu. Bedankt!

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Henri Smeets
Uitgever
Mijnbestseller.nl
ISBN
9789461930576
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
350

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99