Unrafel

tricot in de mode

Prijs € 34,99

Uitverkocht

Hardback | Maart 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De veranderende status van tricot in de mode vormt een fascinerend verhaal waarin de draden van socioculturele omwentelingen en modeontwerp stevig met elkaar vervlochten zijn. Door deze geschiedenis te ontrafelen, met haar vele ups en downs op verschillende plaatsen en in verschillende decennia, toont dit boek hoe onze hedendaagse kijk op breiwerk werd gevormd. Door de associatie van breiwerk met hobbycultuur, vrouwelijkheid en ambachtelijkheid wordt wel eens vergeten dat tricot ook een heel modieus product is, en zelfs een gedurfde keuze voor modeontwerpers die er graag mee experimenteren. De huidige comeback van het tricot is in feite een heropleving van iets wat nooit helemaal weg is geweest. Nauw aansluitende jurken, jerseysportkleding, grof breiwerk, sculpturale volumes, netachtige body's met het uitzicht van kantwerk... de mogelijkheden van breiwerk vormen een onuitputtelijke inspiratiebron voor modeontwerpers. Dit boek licht een tipje van de sluier op van de verborgen geschiedenis van breiwerk en ontrafelt gaandeweg de productiemethoden, de achterliggende sociale geschiedenis en de esthetische ontwikkelingen en omwentelingen van tricot in de mode. Van stijlvolle 'opa-cardigans' tot oorlogsbreiwerk, van verfijnde kousen tot 3D-breiwerk, over de onvergankelijke aantrekkingskracht van de twinset en de notie van het vormloze in de mode, dit boek trekt de draad beetje bij beetje los, en voor onze ogen verschijnt de rijke geschiedenis van iets wat wij altijd heel gewoon en vanzelfsprekend hebben gevonden: breiwerk.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Lannoo
ISBN
9789020995992
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
184

Beschrijving

De veranderende status van tricot in de mode vormt een fascinerend verhaal waarin de draden van socioculturele omwentelingen en modeontwerp stevig met elkaar vervlochten zijn. Door deze geschiedenis te ontrafelen, met haar vele ups en downs op verschillende plaatsen en in verschillende decennia, toont dit boek hoe onze hedendaagse kijk op breiwerk werd gevormd. Door de associatie van breiwerk met hobbycultuur, vrouwelijkheid en ambachtelijkheid wordt wel eens vergeten dat tricot ook een heel modieus product is, en zelfs een gedurfde keuze voor modeontwerpers die er graag mee experimenteren.

De huidige comeback van het tricot is in feite een heropleving van iets wat nooit helemaal weg is geweest. Nauw aansluitende jurken, jerseysportkleding, grof breiwerk, sculpturale volumes, netachtige body's met het uitzicht van kantwerk... de mogelijkheden van breiwerk vormen een onuitputtelijke inspiratiebron voor modeontwerpers. Dit boek licht een tipje van de sluier op van de verborgen geschiedenis van breiwerk en ontrafelt gaandeweg de productiemethoden, de achterliggende sociale geschiedenis en de esthetische ontwikkelingen en omwentelingen van tricot in de mode. Van stijlvolle 'opa-cardigans' tot oorlogsbreiwerk, van verfijnde kousen tot 3D-breiwerk, over de onvergankelijke aantrekkingskracht van de twinset en de notie van het vormloze in de mode, dit boek trekt de draad beetje bij beetje los, en voor onze ogen verschijnt de rijke geschiedenis van iets wat wij altijd heel gewoon en vanzelfsprekend hebben gevonden: breiwerk.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Lannoo
ISBN
9789020995992
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
184

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99