Traumaverwerking met vluchtelingen

een transculturele systeembenadering

Prijs € 16,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Fariba Rhmaty

Paperback | December 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hoe kun je als therapeut de voorwaarden creëren waaronder effectieve hulp aan getraumatiseerde vluchtelingen vorm kan krijgen? Welke theorieën, concepten en methoden zijn daarbij van belang?Dit boek gaat over hulpverlening aan migranten en vluchtelingen met trauma-ervaringen. Het geeft inzicht in de achtergrond en situatie van vluchtelingen die door ernstige trauma's en verliezen in psychische nood verkeren. Voor de hulpverlening is kennis over het transitiemodel, familiesystemen en de werking van krachtbronnen, de 'beschermjassen', van belang. Instrumenten als het Cultureel Interview, het genogram en de levenslijn komen aan de orde als effectieve methoden om de behandeling op een systemische wijze vorm te geven. Maar de belangrijkste factor in de hulpverlening is de rol van de therapeut zelf: hoe creëer je samen met je cliënt de transitionele ruimte? De ruimte waar vertrouwen en veiligheid is, nodig om te kunnen genezen.Aangrijpende en tegelijkertijd hoopgevende verhalen uit de praktijk van Fariba Rhmaty illustreren op indringende wijze hoe de verloren gewaande eigen kracht van vluchtelingen weer naar boven komt met behulp van de gepresenteerde behandelmethode.Traumaverwerking met vluchtelingen is in eerste instantie bedoeld voor therapeuten die op zoek zijn naar een menselijke, warme en effectieve benadering van hulpverlening aan migranten en vluchtelingen met trauma's. Daarnaast is het een aanrader voor iedereen die betrokken is bij deze problematiek in Nederland en Vlaanderen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Fariba Rhmaty
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023246497
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
126

Beschrijving

Hoe kun je als therapeut de voorwaarden creëren waaronder effectieve hulp aan getraumatiseerde vluchtelingen vorm kan krijgen? Welke theorieën, concepten en methoden zijn daarbij van belang?
Dit boek gaat over hulpverlening aan migranten en vluchtelingen met trauma-ervaringen. Het geeft inzicht in de achtergrond en situatie van vluchtelingen die door ernstige trauma's en verliezen in psychische nood verkeren. Voor de hulpverlening is kennis over het transitiemodel, familiesystemen en de werking van krachtbronnen, de 'beschermjassen', van belang. Instrumenten als het Cultureel Interview, het genogram en de levenslijn komen aan de orde als effectieve methoden om de behandeling op een systemische wijze vorm te geven. Maar de belangrijkste factor in de hulpverlening is de rol van de therapeut zelf: hoe creëer je samen met je cliënt de transitionele ruimte? De ruimte waar vertrouwen en veiligheid is, nodig om te kunnen genezen.

Aangrijpende en tegelijkertijd hoopgevende verhalen uit de praktijk van Fariba Rhmaty illustreren op indringende wijze hoe de verloren gewaande eigen kracht van vluchtelingen weer naar boven komt met behulp van de gepresenteerde behandelmethode.

Traumaverwerking met vluchtelingen is in eerste instantie bedoeld voor therapeuten die op zoek zijn naar een menselijke, warme en effectieve benadering van hulpverlening aan migranten en vluchtelingen met trauma's. Daarnaast is het een aanrader voor iedereen die betrokken is bij deze problematiek in Nederland en Vlaanderen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Fariba Rhmaty
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023246497
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
126

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99