Tottie's vlucht

de tunnelgraafster van Breda

Prijs € 18,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Anna Korterink, Hendrik Jan Korterink

Paperback | Oktober 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De 36-jarige Tottie Kiel wordt in 2007 veroordeeld wegens dubbele poging tot moord. Als ze in 2010 in de vrouwengevangenis van Breda zit begint ze aan een enorm karwei. Zonder dat haar bewakers ook maar iets in de gaten hebben graaf ze een tunnel onder de gevangenismuur. Als Tottie op 21 februari 2010 ontsnapt is ontsnapt is 'de tunnelgraafster van Breda' voorpaginanieuws. Na een ongekende klopjacht in door de politie wordt ze gepakt. Tottie zit in totaal bijna zes jaar vast. In dit boek onthult Tottie hoe het precies is gegaan. In de kranten stond dat ze zich met een lepel een weg naar de vrijheid had gegraven, maar dat klopt niet. Voor het eerst vertelt ze nu alle details. Over de maandenlange voorbereidingen, onverwachte tegenslagen, de spanning naarmate het graafwerk vorderde, de triomf toen ze uit het trottoir naar buiten kroop en hoe ze zich daarna een maand lang schuilhield terwijl de politie op tal van adressen met veel geweld binnenviel. Zes jaar vrouwenvleugel: dat is al een boek op zich. Met kille moordenaressen, corrupte bewaarders, bajespotten en zielige gevallen. Tottie ging daar op haar eigen manier mee om: rechttoe rechtaan, zonder een blad voor de mond te nemen. En het is niet alleen maar narigheid: er is ook heel wat te lachen. Tottie's ontsnapping biedt een boeiende blik op een wereld achter deuren die voor anderen gesloten zijn. Het is een onthullende (en ook humoristische) inkijk in het dagelijks leven in een vrouwengevangenis...

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Anna Korterink, Hendrik Jan Korterink
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789089752253
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Beschrijving

De 36-jarige Tottie Kiel wordt in 2007 veroordeeld wegens dubbele poging tot moord. Als ze in 2010 in de vrouwengevangenis van Breda zit begint ze aan een enorm karwei. Zonder dat haar bewakers ook maar iets in de gaten hebben graaf ze een tunnel onder de gevangenismuur.

Als Tottie op 21 februari 2010 ontsnapt is ontsnapt is 'de tunnelgraafster van Breda' voorpaginanieuws. Na een ongekende klopjacht in door de politie wordt ze gepakt. Tottie zit in totaal bijna zes jaar vast.

In dit boek onthult Tottie hoe het precies is gegaan. In de kranten stond dat ze zich met een lepel een weg naar de vrijheid had gegraven, maar dat klopt niet. Voor het eerst vertelt ze nu alle details. Over de maandenlange voorbereidingen, onverwachte tegenslagen, de spanning naarmate het graafwerk vorderde, de triomf toen ze uit het trottoir naar buiten kroop en hoe ze zich daarna een maand lang schuilhield terwijl de politie op tal van adressen met veel geweld binnenviel.

Zes jaar vrouwenvleugel: dat is al een boek op zich. Met kille moordenaressen, corrupte bewaarders, bajespotten en zielige gevallen. Tottie ging daar op haar eigen manier mee om: rechttoe rechtaan, zonder een blad voor de mond te nemen. En het is niet alleen maar narigheid: er is ook heel wat te lachen.

Tottie's ontsnapping biedt een boeiende blik op een wereld achter deuren die voor anderen gesloten zijn. Het is een onthullende (en ook humoristische) inkijk in het dagelijks leven in een vrouwengevangenis...

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Anna Korterink, Hendrik Jan Korterink
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789089752253
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99