Tilli's verhaal

mijn gedachten zijn vrij

Prijs € 24,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Tilli Schulze, Lorna Collier

Hardback | November 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ik ben geen held.Ik heb niet meer geleden dan andere Duitse kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Russische bezetting van Oost-Duitsland. Eigenlijk heb ik minder geleden dan sommige anderen...Waarom moet je mijn verhaal dan lezen? Omdat ik tijdens de Tweede Wereldoorlog en de nasleep ervan onderging wat vele Duitse kinderen hebben ervaren. Zoals alle kinderen lijden tijdens elke oorlog - het soort leed dat onvergeeflijk is, maar ook - helaas - vaak over het hoofd wordt gezien en als onvermijdelijk neveneffect van oorlogen wordt beschouwd.Tilli Horn is de vijf jaar oude dochter van een boerenfamilie als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Ze woont in het klein dorpje in het oosten van Duitsland. De gezinsleden van de familie Horn zijn zeker geen aanhangers van de nazi's, maar kunnen weinig doen. Tilli wordt gedwongen om lid te worden van de Hitlerjugend en deel te nemen aan propagandabijeenkomsten. Als de oorlog feller wordt, ondergaat Tilli bombardementen vanuit de lucht en leeft voortdurend in doodsangst. Aan het einde van de oorlog bezetten de Russische soldaten Tilli's dorp. Om aanranding te voorkomen, verstopt de elfjarige Tilli zich met een dozijn andere meisjes maandenlang op een geheime zolder. De krappe ruimte is slechts een meter hoog en onverlicht.Tilli's verhaal vertelt gedetailleerd wat normale Duitse kinderen zoals Tilli Horn ondergingen tijdens het bewind van zowel Hitler als Stalin. Deze meeslepende memoires tonen hoe het is voor een jong meisje om op te groeien in een omgeving waar het niet mogelijk was om vrij te denken. Uiteindelijk weet Tilli op achttienjarige leeftijd op het nippertje te ontsnappen naar de Verenigde Staten.Tilli Horn Schulze werd geboren in Doelitz, Duitsland, in 1934. Ze was vijf toen de Tweede Wereldoorlog begon, elf toen hij eindigde en zestien toen ze vluchtte naar West-Duitsland. Op haar achttiende emigreerde ze naar Amerika. In 1954 trouwde en ze kreeg twee kinderen. Tilli reist nu door de omgeving van Illinois om lezingen te geven over haar levensverhaal.Lorna Collier is een bekroond schrijver. Haar werk heeft gestaan in veel grote kranten en op bekende websites. Ze levert regelmatig bijdragen aan de krant Chicago Tribune. Ze schrijft over vrouwenzaken, gezondheid, opvoeding, onderwijs en technologie. Collier is geboren in Wisconsin en woont in de omgeving Rockford. Ze is cum laude afgestudeerd aan de universiteit van Nothern Illinois in 1983.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Tilli Schulze, Lorna Collier
Uitgever
BBNC Geschiedenis
ISBN
9789045320724
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Ik ben geen held.
Ik heb niet meer geleden dan andere Duitse kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Russische bezetting van Oost-Duitsland. Eigenlijk heb ik minder geleden dan sommige anderen...
Waarom moet je mijn verhaal dan lezen? Omdat ik tijdens de Tweede Wereldoorlog en de nasleep ervan onderging wat vele Duitse kinderen hebben ervaren. Zoals alle kinderen lijden tijdens elke oorlog - het soort leed dat onvergeeflijk is, maar ook - helaas - vaak over het hoofd wordt gezien en als onvermijdelijk neveneffect van oorlogen wordt beschouwd.

Tilli Horn is de vijf jaar oude dochter van een boerenfamilie als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Ze woont in het klein dorpje in het oosten van Duitsland. De gezinsleden van de familie Horn zijn zeker geen aanhangers van de nazi's, maar kunnen weinig doen. Tilli wordt gedwongen om lid te worden van de Hitlerjugend en deel te nemen aan propagandabijeenkomsten. Als de oorlog feller wordt, ondergaat Tilli bombardementen vanuit de lucht en leeft voortdurend in doodsangst. Aan het einde van de oorlog bezetten de Russische soldaten Tilli's dorp. Om aanranding te voorkomen, verstopt de elfjarige Tilli zich met een dozijn andere meisjes maandenlang op een geheime zolder. De krappe ruimte is slechts een meter hoog en onverlicht.
Tilli's verhaal vertelt gedetailleerd wat normale Duitse kinderen zoals Tilli Horn ondergingen tijdens het bewind van zowel Hitler als Stalin. Deze meeslepende memoires tonen hoe het is voor een jong meisje om op te groeien in een omgeving waar het niet mogelijk was om vrij te denken. Uiteindelijk weet Tilli op achttienjarige leeftijd op het nippertje te ontsnappen naar de Verenigde Staten.
Tilli Horn Schulze werd geboren in Doelitz, Duitsland, in 1934. Ze was vijf toen de Tweede Wereldoorlog begon, elf toen hij eindigde en zestien toen ze vluchtte naar West-Duitsland. Op haar achttiende emigreerde ze naar Amerika. In 1954 trouwde en ze kreeg twee kinderen. Tilli reist nu door de omgeving van Illinois om lezingen te geven over haar levensverhaal.
Lorna Collier is een bekroond schrijver. Haar werk heeft gestaan in veel grote kranten en op bekende websites. Ze levert regelmatig bijdragen aan de krant Chicago Tribune. Ze schrijft over vrouwenzaken, gezondheid, opvoeding, onderwijs en technologie. Collier is geboren in Wisconsin en woont in de omgeving Rockford. Ze is cum laude afgestudeerd aan de universiteit van Nothern Illinois in 1983.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Tilli Schulze, Lorna Collier
Uitgever
BBNC Geschiedenis
ISBN
9789045320724
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99