Tien journalistieke idealen

Prijs € 41,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Johan Snel

Paperback | Maart 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Journalistiek gaat ergens over. Het vak draait om meer dan het alom betwijfelde verdienmodel of de geweldige technische vernieuwingen van de huidige mediarevolutie. Voor alles wordt de professie gedreven door de inhoud, door verhalen die ertoe doen en die soms het verschil maken. Terecht ervaren journalisten hun werk als een vak met een missie: je doet het ergens voor. Dit boek biedt een afzonderlijk platform aan een tiental journalistieke idealen. Van objectieve en onafhankelijke journalistiek tot nieuwe idealen als authenticiteit, betrouwbaarheid en betrokkenheid. Intussen gaat het ook over de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de journalistiek, over het grote goed van de vrijheid van meningsuiting en over de fundamentele vraag, wat journalistiek en de democratie telkens weer tot elkaar veroordeelt. En wat kunnen journalisten eigenlijk met grote woorden als waarheid? Of recht?Ook deze vaste waarden van de journalistiek en deze nieuwe, opkomende idealen maken een verschil: ze geven het vak richting en inhoud, tillen het boven zijn economische en praktische beperkingen uit. En roepen indringende vragen op. Waar gaat het om, in de journalistiek? Waartoe zijn er eigenlijk journalisten op aarde?Een boek voor iedereen die wil weten welke kant het opgaat met de journalistiek. Voor wie zelf journalistiek bedrijft, ervoor studeert of er graag eens over nadenkt. Een boek voor theoretici, maar vooral een betoog dat telkens uitkomt bij de journalistieke praktijk van elke dag.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Johan Snel
Uitgever
Boom
ISBN
9789089539939
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
244

Beschrijving

Journalistiek gaat ergens over. Het vak draait om meer dan het alom betwijfelde verdienmodel of de geweldige technische vernieuwingen van de huidige mediarevolutie. Voor alles wordt de professie gedreven door de inhoud, door verhalen die ertoe doen en die soms het verschil maken. Terecht ervaren journalisten hun werk als een vak met een missie: je doet het ergens voor.

Dit boek biedt een afzonderlijk platform aan een tiental journalistieke idealen. Van objectieve en onafhankelijke journalistiek tot nieuwe idealen als authenticiteit, betrouwbaarheid en betrokkenheid. Intussen gaat het ook over de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de journalistiek, over het grote goed van de vrijheid van meningsuiting en over de fundamentele vraag, wat journalistiek en de democratie telkens weer tot elkaar veroordeelt. En wat kunnen journalisten eigenlijk met grote woorden als waarheid? Of recht?
Ook deze vaste waarden van de journalistiek en deze nieuwe, opkomende idealen maken een verschil: ze geven het vak richting en inhoud, tillen het boven zijn economische en praktische beperkingen uit. En roepen indringende vragen op. Waar gaat het om, in de journalistiek? Waartoe zijn er eigenlijk journalisten op aarde?

Een boek voor iedereen die wil weten welke kant het opgaat met de journalistiek. Voor wie zelf journalistiek bedrijft, ervoor studeert of er graag eens over nadenkt. Een boek voor theoretici, maar vooral een betoog dat telkens uitkomt bij de journalistieke praktijk van elke dag.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Johan Snel
Uitgever
Boom
ISBN
9789089539939
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
244

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99