Therapie in de interne geneeskunde

therapie in de interne geneesk

Prijs € 67,95

Uitverkocht

Paperback | Juni 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In Therapie in de interne geneeskunde staan vrijwel alle aandoeningen op het gebied van de interne geneeskunde en de daarbij behorende therapeutische maatregelen gedetailleerd beschreven. Er is gekozen is voor een overzichtelijke indeling naar ziektebeelden en naar erkende deelspecialismen en aandachtsgebieden. Van elke aandoening worden eerst pathofysiologie, klinische verschijnselen en relevante diagnostiek beschreven. Vervolgens volgt een bespreking van de behandeling, waarbij naast medicamenteuze therapie ook aandacht wordt besteed aan andere behandelwijzen.In deze vierde, geheel herziene druk zijn wederom de namen van geneesmiddelen geactualiseerd en recent ingevoerde geneesmiddelen toegevoegd. De nieuwste inzichten in therapeutische mogelijkheden binnen de interne geneeskunde zijn verwerkt. Er is gebruikgemaakt van geaccepteerde richtlijnen. De vertrouwde opzet van het boek is als vanzelfsprekend gehandhaafd. Dit boek bevat naast een uitgebreid algemeen register ook een geneesmiddelenregister. Het opzoeken van aandoeningen en de daarbij behorende therapie is daardoor eenvoudig. Beide registers zijn volledig vernieuwd. Aan deze herziening hebben diverse nieuwe auteurs meegewerkt. Het resultaat is een compleet en actueel naslagwerk.Therapie in de interne geneeskunde is een toegankelijk boek voor internisten in de dagelijkse praktijk. Het is bovendien onmisbaar als naslagwerk voor de huisarts en andere specialisten, maar ook voor tandartsen, apothekers en paramedici. Voor studenten en coassistenten is het een uitstekend leerboek. Het boek sluit zeer goed aan bij de eindtermen van de opleiding interne geneeskunde en de daarbij behorende aandachtsgebieden. Een wezenlijk onderdeel van het boek is de website www.studeren2punt0.nl. Het boek is digitaal beschikbaar. De lezer kan zelf online aantekeningen maken. Docenten kunnen publieke bestanden uploaden die alleen zichtbaar zijn voor zijn/haar studenten. Per 1 oktober is een belangrijke toevoeging beschikbaar, nl, Promedas;Promedas is de manier om het diagnosticeren te oefenen. Met deze casuistische oefeningen kun je niets vergeten en komt ook de zeldzame diagnose naar boven. Promedas voorkomt een tunnelvisie; je wordt getraind als algemeen arts met een brede kennis.Kortom, een boek dat thuishoort in de boekenkast van elke medische professional.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Reed business
ISBN
9789035230422
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
1056

Beschrijving

In Therapie in de interne geneeskunde staan vrijwel alle aandoeningen op het gebied van de interne geneeskunde en de daarbij behorende therapeutische maatregelen gedetailleerd beschreven. Er is gekozen is voor een overzichtelijke indeling naar ziektebeelden en naar erkende deelspecialismen en aandachtsgebieden. Van elke aandoening worden eerst pathofysiologie, klinische verschijnselen en relevante diagnostiek beschreven. Vervolgens volgt een bespreking van de behandeling, waarbij naast medicamenteuze therapie ook aandacht wordt besteed aan andere behandelwijzen.

In deze vierde, geheel herziene druk zijn wederom de namen van geneesmiddelen geactualiseerd en recent ingevoerde geneesmiddelen toegevoegd. De nieuwste inzichten in therapeutische mogelijkheden binnen de interne geneeskunde zijn verwerkt. Er is gebruikgemaakt van geaccepteerde richtlijnen. De vertrouwde opzet van het boek is als vanzelfsprekend gehandhaafd. Dit boek bevat naast een uitgebreid algemeen register ook een geneesmiddelenregister. Het opzoeken van aandoeningen en de daarbij behorende therapie is daardoor eenvoudig. Beide registers zijn volledig vernieuwd. Aan deze herziening hebben diverse nieuwe auteurs meegewerkt. Het resultaat is een compleet en actueel naslagwerk.

Therapie in de interne geneeskunde is een toegankelijk boek voor internisten in de dagelijkse praktijk. Het is bovendien onmisbaar als naslagwerk voor de huisarts en andere specialisten, maar ook voor tandartsen, apothekers en paramedici. Voor studenten en coassistenten is het een uitstekend leerboek. Het boek sluit zeer goed aan bij de eindtermen van de opleiding interne geneeskunde en de daarbij behorende aandachtsgebieden.

Een wezenlijk onderdeel van het boek is de website www.studeren2punt0.nl. Het boek is digitaal beschikbaar. De lezer kan zelf online aantekeningen maken. Docenten kunnen publieke bestanden uploaden die alleen zichtbaar zijn voor zijn/haar studenten. Per 1 oktober is een belangrijke toevoeging beschikbaar, nl, Promedas;

Promedas is de manier om het diagnosticeren te oefenen. Met deze casuistische oefeningen kun je niets vergeten en komt ook de zeldzame diagnose naar boven. Promedas voorkomt een tunnelvisie; je wordt getraind als algemeen arts met een brede kennis.


Kortom, een boek dat thuishoort in de boekenkast van elke medische professional.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Reed business
ISBN
9789035230422
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
1056

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99