Therapeutische modellen in de sociaal pedagogische hulpverlening

theorie en praktijk

Prijs € 24,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

F. van Delft, Frans van Delft, G.J. Wijers

Paperback | Juli 2003 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In dit boek worden de volgende therapeutische modellen behandeld: Psychoanalyse, gedragstherapie, humaistische benadering, rationeel emotieve therapie, transactionele analyse en systeemtheoretische benadering.Bij de beschrijving hiervan staat het functioneren van de sociaal pedagogisch werker centraal.In de beschrijving van de verschillende modellen wordt een koppeling gemaakt met de werkrelatie die de hulpverlener met de bewoners heeft. De theorie van de therapeutische modellen wordt in het boek dan ook toegespitst op de praktijksituatie van de spw'er. Kennisnemen van mogelijke therapeutische uitgangspunten die het handelen bepalen, geeft de hulpverlener meer houvast in het begeleiden van bewoners en draagt bij tot het optimaliseren van het functioneren hierin.Bij de beschrijving van de verschillende stromingen wordt gebruikgemaakt van werkopdrachten en oefeningen die bij de behandeling van de stof tijdens de lessen gebruikt kunnen worden. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met vragen, waarin de stof kan worden verwerkt en geconcretiseerd naar de werksituatie van de spw'er.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
F. van Delft, Frans van Delft, G.J. Wijers
Uitgever
Boom Lemma uitgevers
ISBN
9789024416493
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2003
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
207

Beschrijving


In dit boek worden de volgende therapeutische modellen behandeld: Psychoanalyse, gedragstherapie, humaistische benadering, rationeel emotieve therapie, transactionele analyse en systeemtheoretische benadering.
Bij de beschrijving hiervan staat het functioneren van de sociaal pedagogisch werker centraal.

In de beschrijving van de verschillende modellen wordt een koppeling gemaakt met de werkrelatie die de hulpverlener met de bewoners heeft. De theorie van de therapeutische modellen wordt in het boek dan ook toegespitst op de praktijksituatie van de spw'er. Kennisnemen van mogelijke therapeutische uitgangspunten die het handelen bepalen, geeft de hulpverlener meer houvast in het begeleiden van bewoners en draagt bij tot het optimaliseren van het functioneren hierin.
Bij de beschrijving van de verschillende stromingen wordt gebruikgemaakt van werkopdrachten en oefeningen die bij de behandeling van de stof tijdens de lessen gebruikt kunnen worden. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met vragen, waarin de stof kan worden verwerkt en geconcretiseerd naar de werksituatie van de spw'er.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
F. van Delft, Frans van Delft, G.J. Wijers
Uitgever
Boom Lemma uitgevers
ISBN
9789024416493
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2003
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
207

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99