Theorie en praktijk van de rationeel emotieve therapie

Prijs € 99,50

Uitverkocht

S.R. Walen, R. DiGiuseppe, W. Dryden

Paperback | Juni 2001 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De opkomst van de cognitieve therapie wordt in Nederland alom beschouwd als een van de belangrijkste ontwikkelingen binnen de psychotherapie van de laatste jaren. Binnen de cognitieve therapie worden meerdere richtignben onderscheiden, waarvan de Rationeel Emotieve Therapie (RET) als eerste in de jaren vijftig van de vorige eeuw in Amerika is ontstaan. Daarna kwam in de jaren zestig de cognitieve therapie van Beck. Beide richtingen zijn internationaal gezien de sterkst groeiende en meest invloedrijke psychotherapeutische stromingen van de laatste decennia. RET kwam in de jaren zeventig van de vorige eeuw naar Nederland, waarna in de jaren tachtig de cognitieve therapie van Beck volgde.Dit boek is een bewerking van het Amerikaanse boek dat als standaardwerk over RET voor therapeuten in opleiding kan worden beschouwd.In dit boek wordt aan psychotherapeuten - door de theoretische achtergronden en de praktische handreikingen - een solide basis gegeven van waaruit zij zich verder kunnen bekwamen in de toepassing van RET. Het boek is niet alleen aan te raden voor mensen die in opleiding zijn tot psychotherapeut, maar het is ook geschikt voor mensen die zich willen bekwamen in het toepassen van cognitieve technieken. Het kan gebruikt worden binnen universitaire, postdoctorale en hbo-opleidingen, alsmede binnen de gezondheidszorg en in het bedrijfsleven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
S.R. Walen, R. DiGiuseppe, W. Dryden
Uitgever
Reed business
ISBN
9789035222540
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2001
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
346

Beschrijving

De opkomst van de cognitieve therapie wordt in Nederland alom beschouwd als een van de belangrijkste ontwikkelingen binnen de psychotherapie van de laatste jaren. Binnen de cognitieve therapie worden meerdere richtignben onderscheiden, waarvan de Rationeel Emotieve Therapie (RET) als eerste in de jaren vijftig van de vorige eeuw in Amerika is ontstaan. Daarna kwam in de jaren zestig de cognitieve therapie van Beck. Beide richtingen zijn internationaal gezien de sterkst groeiende en meest invloedrijke psychotherapeutische stromingen van de laatste decennia. RET kwam in de jaren zeventig van de vorige eeuw naar Nederland, waarna in de jaren tachtig de cognitieve therapie van Beck volgde.

Dit boek is een bewerking van het Amerikaanse boek dat als standaardwerk over RET voor therapeuten in opleiding kan worden beschouwd.

In dit boek wordt aan psychotherapeuten - door de theoretische achtergronden en de praktische handreikingen - een solide basis gegeven van waaruit zij zich verder kunnen bekwamen in de toepassing van RET. Het boek is niet alleen aan te raden voor mensen die in opleiding zijn tot psychotherapeut, maar het is ook geschikt voor mensen die zich willen bekwamen in het toepassen van cognitieve technieken. Het kan gebruikt worden binnen universitaire, postdoctorale en hbo-opleidingen, alsmede binnen de gezondheidszorg en in het bedrijfsleven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
S.R. Walen, R. DiGiuseppe, W. Dryden
Uitgever
Reed business
ISBN
9789035222540
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2001
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
346

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99