The Dordrecht Museum The collection The Building

the collection the building

Prijs € 29,50

Uitverkocht

Liesbeth van Noortwijk, Sander Paarlberg

Paperback | December 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het Dordrechts Museum is eind 2010 na een ingrijpende verbouwing weer geopend voor het publiek. In het nieuwe museum krijgt de eigen collectie eindelijk de ruimte. Uit die collectie, die vijf eeuwen Nederlandse schilderkunst omvat, zijn tientallen topstukken opgenomen in dit boek: Weissenbruch, Breitner, de in Dordrecht geboren Ary Scheffer, romanticus in hart en nieren en destijds de best betaalde schilder van Parijs. Rembrandtleerlingen als Ferdinand Bol en Nicolaes Maes vormen een ander hoogtepunt in de Dordtse collectie, net als de trompe-l'oeils van Samuel van Hoogstraten en natuurlijk de grote landschapsschilders Cuyp en Van Goyen. En uit het recente verleden schilders als Alechinsky, Vanderheyden en Zandvliet. Het Dordrechts Museum, De collectie / Het gebouw biedt niet alleen een kennismaking met de collectie, het is ook een wandeling door het prachtig vernieuwde gebouw. Architect Dirk Jan Postel van het Rotterdamse bureau Kraaijvanger Urbis verbouwde het bestaande pand met behoud van de monumentale kwaliteit en voegde een spectaculaire nieuwe vleugel toe. Het Amsterdamse bureau Merkx + Girod maakte een interieurontwerp dat de architectuur perfect aanvult. Het resultaat is een museum waarin oud en nieuw elkaar ontmoeten en het oog voortdurend wordt geprikkeld.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Liesbeth van Noortwijk, Sander Paarlberg
Uitgever
Thoth, Uitgeverij
ISBN
9789068685640
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

Het Dordrechts Museum is eind 2010 na een ingrijpende verbouwing weer geopend voor het publiek. In het nieuwe museum krijgt de eigen collectie eindelijk de ruimte. Uit die collectie, die vijf eeuwen Nederlandse schilderkunst omvat, zijn tientallen topstukken opgenomen in dit boek: Weissenbruch, Breitner, de in Dordrecht geboren Ary Scheffer, romanticus in hart en nieren en destijds de best betaalde schilder van Parijs.
Rembrandtleerlingen als Ferdinand Bol en Nicolaes Maes vormen een ander hoogtepunt in de Dordtse collectie, net als de trompe-l'oeils van Samuel van Hoogstraten en natuurlijk de grote landschapsschilders Cuyp en Van Goyen. En uit het recente verleden schilders als Alechinsky, Vanderheyden en Zandvliet.

Het Dordrechts Museum, De collectie / Het gebouw biedt niet alleen een kennismaking met de collectie, het is ook een wandeling door het prachtig vernieuwde gebouw. Architect Dirk Jan Postel van het Rotterdamse bureau Kraaijvanger Urbis verbouwde het bestaande pand met behoud van de monumentale kwaliteit en voegde een spectaculaire nieuwe vleugel toe. Het Amsterdamse bureau Merkx + Girod maakte een interieurontwerp dat de architectuur perfect aanvult. Het resultaat is een museum waarin oud en nieuw elkaar ontmoeten en het oog voortdurend wordt geprikkeld.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Liesbeth van Noortwijk, Sander Paarlberg
Uitgever
Thoth, Uitgeverij
ISBN
9789068685640
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
160

Actuele bestsellers!

  • 24,99
  • 22,95
  • 21,99
  • 22,00
  • 22,99
  • 18,99
  • 17,50
  • 22,99
  • 15,00
  • 24,99