Tafeldans

een Weense roman

Prijs € 19,90

Uitverkocht

Eric Bos

Paperback | Januari 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een jonge arts komt eind negentiende eeuw naar Wenen omdat daar spannende nieuwe ontwikkelingen in de psychiatrie gaande zijn. In plaatst van patiënten op te sluiten en plat te spuiten, wordt nu de 'wonderkuur' ontwikkeld.Dat trekt ook de aandacht van keizerin Elisabeth (in de volksmond Sissi genoemd). Ook zij lijdt aan melancholie oftewel depressies. De jonge arts vertrekt met het gezelschap van de keizerin naar Korfu, een zonnig oord waar Elisabeth een nieuw paleis laat bouwen. Daar raken ze ook nog eens verstrikt in de wereld van de Griekse mythologie.Intussen trouwt de arts. Zijn vrouw sluit zich aan bij een groepering die zich sterk maakt voor de vrouwenemancipatie. Is dat de reden waarom hun huis in de gaten wordt gehouden? En hoe staat Freud in dit alles?Eric Bos is kunsthistoricus. Eerder schreef hij De trouwe nimf, een prachtige roman waarin de geschiedenis van Venetië een rol speelt. In Tafeldans verweeft hij geschiedkundige feiten, kunsthistorie en mythologie met elkaar in een met verve geschreven verhaal. Mooi, spannend en filmisch verteld. Het resultaat is deze indrukwekkende, historische roman waarin een zo levendig beeld van Wenen wordt opgeroepen dat de lezer het gevoel krijgt dat hij erbij i

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Eric Bos
Uitgever
Passage, Uitgeverij
ISBN
9789054522669
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Een jonge arts komt eind negentiende eeuw naar Wenen omdat daar spannende nieuwe ontwikkelingen in de psychiatrie gaande zijn. In plaatst van patiënten op te sluiten en plat te spuiten, wordt nu de 'wonderkuur' ontwikkeld.

Dat trekt ook de aandacht van keizerin Elisabeth (in de volksmond Sissi genoemd). Ook zij lijdt aan melancholie oftewel depressies. De jonge arts vertrekt met het gezelschap van de keizerin naar Korfu, een zonnig oord waar Elisabeth een nieuw paleis laat bouwen. Daar raken ze ook nog eens verstrikt in de wereld van de Griekse mythologie.

Intussen trouwt de arts. Zijn vrouw sluit zich aan bij een groepering die zich sterk maakt voor de vrouwenemancipatie. Is dat de reden waarom hun huis in de gaten wordt gehouden? En hoe staat Freud in dit alles?

Eric Bos is kunsthistoricus. Eerder schreef hij De trouwe nimf, een prachtige roman waarin de geschiedenis van Venetië een rol speelt. In Tafeldans verweeft hij geschiedkundige feiten, kunsthistorie en mythologie met elkaar in een met verve geschreven verhaal. Mooi, spannend en filmisch verteld. Het resultaat is deze indrukwekkende, historische roman waarin een zo levendig beeld van Wenen wordt opgeroepen dat de lezer het gevoel krijgt dat hij erbij i

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Eric Bos
Uitgever
Passage, Uitgeverij
ISBN
9789054522669
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99