Taaltopics Argumenteren

Prijs € 27,95

Uitverkocht

C. Braas, E. van der Geest, A. de Schepper

Paperback | Juni 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In allerlei situaties moeten schrijvers en sprekers hun publiek kunnen overtuigen. Van sprekers en schrijvers wordt een overtuigend verhaal verwacht, niet alleen in mondelinge tekstbijdragen in discussies, debatten en presentaties, maar ook bij schriftelijke teksten als voorstellen, notities en rapporten. Maar hoe kom je nu eigenlijk tot een verhaal dat daadwerkelijk overtuigt? Taaltopics Argumenteren biedt hiervoor concrete en hanteerbare aanwijzingen.Aan de hand van diverse uitgewerkte casussen biedt dit boek de gebruiker een praktische en systematische aanpak om tot een overtuigend eindresultaat te komen. Daarbij is het uitgangspunt de stapsgewijze aanpak die al in de klassieke retorica is ontwikkeld. Centraal staan steeds de aanwijzingen om eigen teksten overtuigender te maken. Bovendien bevat Argumenteren richtlijnen om overtuigende teksten van anderen kritisch te beoordelen.Publieksanalyse, argumentatieve brainstormtechnieken, structuurmodellen, formuleeraanwijzingen, kennis van redeneertypen en drogredenen zijn enkele zaken die aan de orde komen. Leer met Taaltopics Argumenteren je gelijk ook echt te incasseren!Als ondersteuning is bij dit boek een speciale website – www.taaltopics.wolters.nl - beschikbaar met aanvullend materiaal voor studenten. Voor docenten is een handleiding te downloaden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
C. Braas, E. van der Geest, A. de Schepper
Uitgever
Noordhoff
ISBN
9789001163686
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2006
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
204

Beschrijving

In allerlei situaties moeten schrijvers en sprekers hun publiek kunnen overtuigen. Van sprekers en schrijvers wordt een overtuigend verhaal verwacht, niet alleen in mondelinge tekstbijdragen in discussies, debatten en presentaties, maar ook bij schriftelijke teksten als voorstellen, notities en rapporten. Maar hoe kom je nu eigenlijk tot een verhaal dat daadwerkelijk overtuigt? Taaltopics Argumenteren biedt hiervoor concrete en hanteerbare aanwijzingen.
Aan de hand van diverse uitgewerkte casussen biedt dit boek de gebruiker een praktische en systematische aanpak om tot een overtuigend eindresultaat te komen. Daarbij is het uitgangspunt de stapsgewijze aanpak die al in de klassieke retorica is ontwikkeld. Centraal staan steeds de aanwijzingen om eigen teksten overtuigender te maken. Bovendien bevat Argumenteren richtlijnen om overtuigende teksten van anderen kritisch te beoordelen.
Publieksanalyse, argumentatieve brainstormtechnieken, structuurmodellen, formuleeraanwijzingen, kennis van redeneertypen en drogredenen zijn enkele zaken die aan de orde komen. Leer met Taaltopics Argumenteren je gelijk ook echt te incasseren!
Als ondersteuning is bij dit boek een speciale website – www.taaltopics.wolters.nl - beschikbaar met aanvullend materiaal voor studenten. Voor docenten is een handleiding te downloaden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
C. Braas, E. van der Geest, A. de Schepper
Uitgever
Noordhoff
ISBN
9789001163686
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2006
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
204

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99