Streekpad Brabantse wal

wandelen door Steilranden

Prijs € 17,45

In herdruk

Kees Volkers

Paperback | Mei 2012 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Het nieuwe Streekpad 17, is een gemarkeerde rondwandeling van 113 km, die de wandelaar langs een bijzonder stukje Nederland voert: de Brabantse Wal. In het landschap vertoont deze 'wal' zich als een steile rand of 'zoom', die de overgang markeert van de Zeeuwse kleipolders naar het Brabantse zand. Het is een landschap met onverwachte hoogteverschillen en met panorama's die het wandelen een extra dimensie geven. De streek rond de Brabantse Wal behoorde vroeger tot het Markiezaat van Bergen op Zoom. De oude vestingstad is het onbetwiste centrum van de streek en is - zoals de naam al zegt - precies op die rand ontstaan. Het achterland van de stad is een landschappelijk afwisselend gebied van kleipolders en dijken in het noorden, tot bossen en stuifzanden in het zuiden. Vanuit Bergen op Zoom slingert de route zich langs de Brabantse Wal en door de verschillende landschappen van het Markiezenland; we komen door het oude vestingstadje Steenbergen, langs bijzondere Brabantse dorpen en boerderijen en volgen de grens met België. Via Putte en Woensdrecht eindigt de route ook in Bergen op Zoom. In deze wandelgids wordt de wandelroute overzichtelijk beschreven in 23 trajecten. Gedetailleerde kaarten, een duidelijke routebeschrijving en een schat aan interessante omgevingsinformatie maken de gids tot een onmisbare wandelgenoot. De unieke situatie doet zich voor dat uit zes verschillende richtingen wit-rood® gemarkeerde Lange-Afstand-Wandelpaden bij Bergen op Zoom bij elkaar komen. In combinatie met het nieuwe Streekpad geeft dat de wandelaar legio wandelmogelijkheden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Kees Volkers
Uitgever
Wandelnet
ISBN
9789071068003
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
104

Beschrijving

Het nieuwe Streekpad 17, is een gemarkeerde rondwandeling van 113 km, die de wandelaar langs een bijzonder stukje Nederland voert: de Brabantse Wal. In het landschap vertoont deze 'wal' zich als een steile rand of 'zoom', die de overgang markeert van de Zeeuwse kleipolders naar het Brabantse zand. Het is een landschap met onverwachte hoogteverschillen en met panorama's die het wandelen een extra dimensie geven.

De streek rond de Brabantse Wal behoorde vroeger tot het Markiezaat van Bergen op Zoom. De oude vestingstad is het onbetwiste centrum van de streek en is - zoals de naam al zegt - precies op die rand ontstaan. Het achterland van de stad is een landschappelijk afwisselend gebied van kleipolders en dijken in het noorden, tot bossen en stuifzanden in het zuiden.
Vanuit Bergen op Zoom slingert de route zich langs de Brabantse Wal en door de verschillende landschappen van het Markiezenland; we komen door het oude vestingstadje Steenbergen, langs bijzondere Brabantse dorpen en boerderijen en volgen de grens met België. Via Putte en Woensdrecht eindigt de route ook in Bergen op Zoom.

In deze wandelgids wordt de wandelroute overzichtelijk beschreven in 23 trajecten. Gedetailleerde kaarten, een duidelijke routebeschrijving en een schat aan interessante omgevingsinformatie maken de gids tot een onmisbare wandelgenoot. De unieke situatie doet zich voor dat uit zes verschillende richtingen wit-rood® gemarkeerde Lange-Afstand-Wandelpaden bij Bergen op Zoom bij elkaar komen. In combinatie met het nieuwe Streekpad geeft dat de wandelaar legio wandelmogelijkheden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Kees Volkers
Uitgever
Wandelnet
ISBN
9789071068003
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
104

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 22,99
  • 21,99
  • 23,99
  • 24,99
  • 15,00
  • 24,99
  • 28,99
  • 24,99
  • 22,99