Strafrecht

Tussen ratio en emotie

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Tineke Cleiren, C.P.M. Cleiren, Antoine Hol

Hardback | December 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In dit boek wordt de lezer vertrouwd gemaakt met de grote dilemma's van het strafrecht. Moet het kwaad worden gewroken of moet er juist naar verzoening worden gestreefd? Zou de nadruk moeten liggen op bescherming van de verdachte of dient alle aandacht juist uit te gaan naar het slachtoffer? Moet worden beantwoord aan het doorleefde rechtsgevoel van de burger of is het abstracte rechtssysteem het uitgangspunt? Kan men alleen maar recht doen in zorgvuldig uitgewerkte strafprocessen, of zijn in bepaalde omstandigheden, zoals in het geval van massamoord, heel andere praktijken noodzakelijk om recht te kunnen doen? Aan de hand van een bespreking van deze vragen en van dit soort dilemma's laten de auteurs zien hoe in het strafrecht steeds wordt gezocht naar een menselijke balans tussen de gruwel van botte wraak en het wellicht overspannen ideaal van verzoening. Tineke Cleiren is is hoogleraar Straf- en strafprocesrecht aan de Universiteit Leiden en raadsheerplaatsvervanger in het Gerechtshof Amsterdam.|Ton Holton hol is hoogleraar Encyclopedie van het recht en rechtsfilosofie aan de Universiteit Utrecht.*Tineke Cleiren is is hoogleraar Straf- en strafprocesrecht aan de Universiteit Leiden en raadsheerplaatsvervanger in het Gerechtshof Amsterdam.*Ton Holton hol is hoogleraar Encyclopedie van het recht en rechtsfilosofie aan de Universiteit Utrecht.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Tineke Cleiren, C.P.M. Cleiren, Antoine Hol
Uitgever
AUP Popular Science
ISBN
9789089644152
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Beschrijving

In dit boek wordt de lezer vertrouwd gemaakt met de grote dilemma's van het strafrecht. Moet het kwaad worden gewroken of moet er juist naar verzoening worden gestreefd? Zou de nadruk moeten liggen op bescherming van de verdachte of dient alle aandacht juist uit te gaan naar het slachtoffer? Moet worden beantwoord aan het doorleefde rechtsgevoel van de burger of is het abstracte rechtssysteem het uitgangspunt? Kan men alleen maar recht doen in zorgvuldig uitgewerkte strafprocessen, of zijn in bepaalde omstandigheden, zoals in het geval van massamoord, heel andere praktijken noodzakelijk om recht te kunnen doen? Aan de hand van een bespreking van deze vragen en van dit soort dilemma's laten de auteurs zien hoe in het strafrecht steeds wordt gezocht naar een menselijke balans tussen de gruwel van botte wraak en het wellicht overspannen ideaal van verzoening. Tineke Cleiren is is hoogleraar Straf- en strafprocesrecht aan de Universiteit Leiden en raadsheerplaatsvervanger in het Gerechtshof Amsterdam.|Ton Holton hol is hoogleraar Encyclopedie van het recht en rechtsfilosofie aan de Universiteit Utrecht.

*Tineke Cleiren is is hoogleraar Straf- en strafprocesrecht aan de Universiteit Leiden en raadsheerplaatsvervanger in het Gerechtshof Amsterdam.
*Ton Holton hol is hoogleraar Encyclopedie van het recht en rechtsfilosofie aan de Universiteit Utrecht.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Tineke Cleiren, C.P.M. Cleiren, Antoine Hol
Uitgever
AUP Popular Science
ISBN
9789089644152
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99