Stoppen met roken

een praktische handleiding + cursusboek

Prijs € 55,95

Uitverkocht

F. Willemsen

Paperback | Juni 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Praktijkondersteuners en ook huisartsen krijgen steeds meer te maken met het bieden van begeleiding aan patiënten bij het stoppen met roken. Zij ervaren dit veelal als een moeizaam proces: begeleidingsgesprekken lopen bijvoorbeeld in een vroegtijdig stadium vast en resultaten blijven uit. Stoppen met roken biedt praktische handvatten voor praktijkondersteuners bij de stoppen-met rokenbegeleiding. Zo geeft het antwoorden op vragen als: Welke onderwerpen moeten er tijdens de begeleiding aan de orde worden gesteld? Hoe kan een praktijkondersteuner omgaan met moeilijke vragen of weerstand bij de patiënt? Hoe kan op goede en efficiënte wijze een cursus worden opgezet?De auteur is zelf praktijkondersteuner en ontwikkelde eerder een succesvolle stoppen-met-rokencursus. Stoppen met roken is tot stand gekomen naar aanleiding van de ervaringen die zij opdeed met het ontwikkelen van deze methode.Stoppen met roken bestaat uit twee delen. Deel 1 Een praktische handleiding biedt informatie over het voorbereiden en organiseren van een stoppen-met -rokenspreekuur en het geven van groepscursussen; bovendien biedt het een helder overzicht van te gebruiken gesprekstechnieken. Deel 2 De cursus presenteert de stoppen-met-roken-cursus die de auteur ontwikkelde. Het stoppen-met-roken programma bestaat uit tien bijeenkomsten. Per bijeenkomst wordt achtergrondinformatie gepresenteerd en wordt een toelichting daarop gegeven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
F. Willemsen
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031372782
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Praktijkondersteuners en ook huisartsen krijgen steeds meer te maken met het bieden van begeleiding aan patiënten bij het stoppen met roken. Zij ervaren dit veelal als een moeizaam proces: begeleidingsgesprekken lopen bijvoorbeeld in een vroegtijdig stadium vast en resultaten blijven uit. Stoppen met roken biedt praktische handvatten voor praktijkondersteuners bij de stoppen-met rokenbegeleiding. Zo geeft het antwoorden op vragen als: Welke onderwerpen moeten er tijdens de begeleiding aan de orde worden gesteld? Hoe kan een praktijkondersteuner omgaan met moeilijke vragen of weerstand bij de patiënt? Hoe kan op goede en efficiënte wijze een cursus worden opgezet?

De auteur is zelf praktijkondersteuner en ontwikkelde eerder een succesvolle stoppen-met-rokencursus. Stoppen met roken is tot stand gekomen naar aanleiding van de ervaringen die zij opdeed met het ontwikkelen van deze methode.

Stoppen met roken bestaat uit twee delen. Deel 1 Een praktische handleiding biedt informatie over het voorbereiden en organiseren van een stoppen-met -rokenspreekuur en het geven van groepscursussen; bovendien biedt het een helder overzicht van te gebruiken gesprekstechnieken. Deel 2 De cursus presenteert de stoppen-met-roken-cursus die de auteur ontwikkelde. Het stoppen-met-roken programma bestaat uit tien bijeenkomsten. Per bijeenkomst wordt achtergrondinformatie gepresenteerd en wordt een toelichting daarop gegeven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
F. Willemsen
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031372782
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99