Stop de piekertrein

Werkboek MCT voor jongeren met een piekerstoornis

Prijs € 24,95

Niet beschikbaar

Sophie Francken, T.D.P. Luijer

Paperback | Maart 2023 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Iedereen piekert weleens, dat is normaal. Normale piekergedachtes kunnen je helpen doordat je je hierdoor goed voorbereidt op een toets, je goed oplet wanneer je de straat oversteekt en je hierdoor op tijd komt bij je bijbaantje. Bij jongeren met een gegeneraliseerde angststoornis (piekerstoornis) zijn de piekergedachten zó sterk aanwezig, dat ze niet meer helpen maar het leven juist moeilijker maken. Zonder een duidelijke reden kun je je angstig, gespannen en nerveus voelen, wat invloed kan hebben op je sociale leven of hoe het op school gaat. Dit werkboek is geschreven voor jongeren tussen de 12 en 18 jaarDit boek helpt je om, via verschillende oefeningen, meer grip te krijgen op jouw piekergedachten en hoe je hiermee om kan gaan. Piekergedachten zullen altijd aanwezig zijn, maar het is aan jou om te bepalen of je hier iets mee doet; stap je de (pieker)trein in of wacht je op het perron tot deze automatisch weer vertrekt? Door samen met jouw behandelaar de sessies te doorlopen zal je meer controle ervaren over jouw gedachten en zal je minder last hebben van je angsten. Bij Stop de piekertrein hoort de Handleiding voor therapeuten: Metacognitieve therapie voor jongeren met een piekerstoornis.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Sophie Francken, T.D.P. Luijer
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036829106
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2023
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
84

Beschrijving

Iedereen piekert weleens, dat is normaal. Normale piekergedachtes kunnen je helpen doordat je je hierdoor goed voorbereidt op een toets, je goed oplet wanneer je de straat oversteekt en je hierdoor op tijd komt bij je bijbaantje. Bij jongeren met een gegeneraliseerde angststoornis (piekerstoornis) zijn de piekergedachten zó sterk aanwezig, dat ze niet meer helpen maar het leven juist moeilijker maken. Zonder een duidelijke reden kun je je angstig, gespannen en nerveus voelen, wat invloed kan hebben op je sociale leven of hoe het op school gaat. Dit werkboek is geschreven voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar

Dit boek helpt je om, via verschillende oefeningen, meer grip te krijgen op jouw piekergedachten en hoe je hiermee om kan gaan. Piekergedachten zullen altijd aanwezig zijn, maar het is aan jou om te bepalen of je hier iets mee doet; stap je de (pieker)trein in of wacht je op het perron tot deze automatisch weer vertrekt? Door samen met jouw behandelaar de sessies te doorlopen zal je meer controle ervaren over jouw gedachten en zal je minder last hebben van je angsten.

Bij Stop de piekertrein hoort de Handleiding voor therapeuten: Metacognitieve therapie voor jongeren met een piekerstoornis.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Sophie Francken, T.D.P. Luijer
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036829106
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2023
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
84

Actuele bestsellers!

  • 24,99
  • 22,95
  • 21,99
  • 22,00
  • 22,99
  • 18,99
  • 17,50
  • 22,99
  • 15,00
  • 24,99