Stoicijnse levenskunst

evenveel geluk als wijsheid

Prijs € 51,00

Uitverkocht

Miriam van Reijen

Luisterboek | April 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

STOÏCIJNSE LEVENSKUNST: EVENVEEL GELUK ALS WIJSHEID - Miriam van ReijenMensen lijden niet door de dingen die hun overkomen, maar door hun gedachten daarover. Irrationele gedachten veroorzaken ongewenste emoties als irritatie, angst, teleurstelling, jaloezie en schuldgevoel. Dit soort emoties hebben op zichzelf geen enkele positieve functie. Wie van lijder (passief) tot leider (actief) wil worden, kan terecht bij de stoïcijnse levenskunst van onder meer Epicurus, Seneca, Epictetus, Spinoza en Sartre. Aan de hand van veel alledaagse voorbeelden vertelt dr. Miriam van Reijen, zelf enthousiast stoïcijn, hoe het mogelijk is om te leven zonder irritaties en teleurstelling. Je kunt keuzes maken zonder nodeloze onzekerheid en gepieker vooraf, en zonder zinloze spijt- en schuldgevoelens achteraf. OFTEWEL: WORD ZELF STOÏCIJN!'Mensen lijden niet door gebeurtenissen en andere mensen, maar alleen door hun eigen opvattingen daarover' (Epictetus) Dit is nu echt praktische filosofieVoor iedereen die op een effectieve, filosofische manier tegen zijn leven aan wil kijkenDr. Miriam van Reijen (1946) promoveerde op Spinoza en werkte aan de Universiteit van Nijmegen en bij verschillende hogescholen. Ze is hoofddocent van de basisopleiding Filosofie in de Praktijk aan de ISVW. Zij publiceerde twee boeken over Spinoza en twee boeken over emoties.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Miriam van Reijen
Uitgever
ISVW Uitgevers
ISBN
9789491224164
Bindwijze
Luisterboek
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

STOÏCIJNSE LEVENSKUNST: EVENVEEL GELUK ALS WIJSHEID - Miriam van Reijen

Mensen lijden niet door de dingen die hun overkomen, maar door hun gedachten daarover. Irrationele gedachten veroorzaken ongewenste emoties als irritatie, angst, teleurstelling, jaloezie en schuldgevoel. Dit soort emoties hebben op zichzelf geen enkele positieve functie. Wie van lijder (passief) tot leider (actief) wil worden, kan terecht bij de stoïcijnse levenskunst van onder meer Epicurus, Seneca, Epictetus, Spinoza en Sartre.

Aan de hand van veel alledaagse voorbeelden vertelt dr. Miriam van Reijen, zelf enthousiast stoïcijn, hoe het mogelijk is om te leven zonder irritaties en teleurstelling. Je kunt keuzes maken zonder nodeloze onzekerheid en gepieker vooraf, en zonder zinloze spijt- en schuldgevoelens achteraf.

OFTEWEL: WORD ZELF STOÏCIJN!

'Mensen lijden niet door gebeurtenissen en andere mensen, maar alleen door hun eigen opvattingen daarover' (Epictetus)

Dit is nu echt praktische filosofie
Voor iedereen die op een effectieve, filosofische manier tegen zijn leven aan wil kijken

Dr. Miriam van Reijen (1946) promoveerde op Spinoza en werkte aan de Universiteit van Nijmegen en bij verschillende hogescholen. Ze is hoofddocent van de basisopleiding Filosofie in de Praktijk aan de ISVW. Zij publiceerde twee boeken over Spinoza en twee boeken over emoties.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Miriam van Reijen
Uitgever
ISVW Uitgevers
ISBN
9789491224164
Bindwijze
Luisterboek
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99