Stilte in beweging

taiji en qigong als innerlijke weg

Prijs € 22,75

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

L.M. Lehrhaupt

Paperback | Oktober 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Aan de hand van inspirerende verhalen over haar eigen leven en dat van haar studenten laat Linda Lehrhaupt zien hoe T’ai Chi een weg kan zijn naar zelfontdekking en spirituele groei. In tegenstelling tot de meeste boeken over T’ai Chi en Qi Gong die zich doorgaans beperken tot praktische instructies voor de uitvoering van de verschillende ‘vormen’, biedt Stilte in beweging een persoonlijke kijk op deze intrigerende martiale kunst. In hun pogingen de verschillende lichaamshoudingen onder de knie te krijgen, worden T’ai Chi-studenten vaak geconfronteerd met twijfel, frustratie, competentiestrijd en het verlangen zich te meten met anderen – allemaal problemen die zich ook voordoen in het gewone alledaagse leven. De auteur toont hoe deze en andere moeilijkheden waardevolle kansen bieden tot dieper gewaarzijn en het besef van de opvallende continuïteit tussen het beoefenen van T’ai Chi en het gewone leven. Ieder onderdeel van het boek bevat praktische oefeningen bedoeld om de T’ai Chi-bewegingen beter te leren begrijpen. In een handige appendix worden vaak voorkomende vragen beantwoord, zoals: hoe vind ik een goede T’ai Chi-leraar en hoe vind ik de juiste balans met mijn gezinsleven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
L.M. Lehrhaupt
Uitgever
Asoka
ISBN
9789056701918
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2008
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Beschrijving

Aan de hand van inspirerende verhalen over haar eigen leven en dat van haar studenten laat Linda Lehrhaupt zien hoe T’ai Chi een weg kan zijn naar zelfontdekking en spirituele groei.
In tegenstelling tot de meeste boeken over T’ai Chi en Qi Gong die zich doorgaans beperken tot praktische instructies voor de uitvoering van de verschillende ‘vormen’, biedt Stilte in beweging een persoonlijke kijk op deze intrigerende martiale kunst. In hun pogingen de verschillende lichaamshoudingen onder de knie te krijgen, worden T’ai Chi-studenten vaak geconfronteerd met twijfel, frustratie, competentiestrijd en het verlangen zich te meten met anderen – allemaal problemen die zich ook voordoen in het gewone alledaagse leven. De auteur toont hoe deze en andere moeilijkheden waardevolle kansen bieden tot dieper gewaarzijn en het besef van de opvallende continuïteit tussen het beoefenen van T’ai Chi en het gewone leven. Ieder onderdeel van het boek bevat praktische oefeningen bedoeld om de T’ai Chi-bewegingen beter te leren begrijpen. In een handige appendix worden vaak voorkomende vragen beantwoord, zoals: hoe vind ik een goede T’ai Chi-leraar en hoe vind ik de juiste balans met mijn gezinsleven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
L.M. Lehrhaupt
Uitgever
Asoka
ISBN
9789056701918
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2008
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99