Stedelijk Museum Amsterdam

het hart van de tijd

Prijs € 15,00

Uitverkocht

Jhim Lamoree

Paperback | Juli 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Jhim Lamoree vertelt boeiend en betrokken de naoorlogse geschiedenis van het Stedelijk aan de hand van zes belangrijke kunstwerken uit de collectie. De 'ultieme aankopen' van de directeuren Willem Sandberg, Edy de Wilde, Wim Beeren, Rudi Fuchs, Gijs van Tuyl en Ann Goldstein staan centraal. Wat kochten ze aan en waarom? Voor welke ontwikkelingen waren ze gevoelig, welke trends misten ze en welke tentoonstellingen waren smaakmakend? Gaat het museum in de toekomst weer een rol van betekenis spelen, en hoe kijken we terug op het verleden? * Inclusief documentaire De hartslag van het Stedelijk van Roel van Dalen en Gemma van Zeventer, een productie van IDTV Docs * De documentaire wordt uitgezonden op 18 september circa 23.00 uur op Nederland 2 * Het boek is mede tot stand gekomen met steun van SNS REAAL Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Mondriaan Fonds Jhim Lamoree is kunsthistoricus en journalist. Hij schrijft over moderne kunst, fotografie en design in onder meer Vrij Nederland. Eerder was hij redacteur bij HP en Het Parool. Voor de AVRO maakte hij met Michiel Romeyn het kunstprogramma R.E.L.: Romeyn en Lamoree en werkt hij regelmatig mee aan KunstUur.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jhim Lamoree
Uitgever
Lubberhuizen, Uitgeverij Bas
ISBN
9789059373228
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2012
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
208

Beschrijving

Jhim Lamoree vertelt boeiend en betrokken de naoorlogse geschiedenis van het Stedelijk aan de hand van zes belangrijke kunstwerken uit de collectie.

De 'ultieme aankopen' van de directeuren Willem Sandberg, Edy de Wilde, Wim Beeren, Rudi Fuchs, Gijs van Tuyl en Ann Goldstein staan centraal. Wat kochten ze aan en waarom? Voor welke ontwikkelingen waren ze gevoelig, welke trends misten ze en welke tentoonstellingen waren smaakmakend? Gaat het museum in de toekomst weer een rol van betekenis spelen, en hoe kijken we terug op het verleden?

* Inclusief documentaire De hartslag van het Stedelijk van Roel van Dalen en Gemma van Zeventer, een productie van IDTV Docs
* De documentaire wordt uitgezonden op 18 september circa 23.00 uur op Nederland 2
* Het boek is mede tot stand gekomen met steun van SNS REAAL Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Mondriaan Fonds

Jhim Lamoree is kunsthistoricus en journalist. Hij schrijft over moderne kunst, fotografie en design in onder meer Vrij Nederland. Eerder was hij redacteur bij HP en Het Parool. Voor de AVRO maakte hij met Michiel Romeyn het kunstprogramma R.E.L.: Romeyn en Lamoree en werkt hij regelmatig mee aan KunstUur.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jhim Lamoree
Uitgever
Lubberhuizen, Uitgeverij Bas
ISBN
9789059373228
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2012
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
208

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99