Starttaal Instap Deel A+B

Prijs € 39,60

Niet beschikbaar

Rieke Wynia, Anika Verhoog, Ruth Jansen, Marleen Tienstra, Sharon Telkamp, Suzet Volders, Ruud van den Belt

Paperback | Mei 2020 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

STARTTAAL INSTAP is de nieuwe methode Nederlands voor leerlingen in het praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs. De methode wordt speciaal ontwikkeld voor leerlingen die de lesstof in VIA Vooraf - Op weg naar 1F nog niet aankunnen en meer tijd en kleinere stappen nodig hebben om basisvaardigheden taal aan te leren. Starttaal Instap zal uit twee leerwerkboeken bestaan: deel A en deel B. In de leerwerkboeken staan functionele taaltaken in een betekenisvolle context centraal. TWEE DELEN Starttaal Instap bestaat uit twee leerwerkboeken: deel A en deel B. In de leerwerkboeken staan functionele taaltaken in een betekenisvolle context centraal. Deel A is reeds beschikbaar en biedt praktische taaltaken aan binnen de context van het dagelijks leven (school, thuis, vrije tijd). Deel B biedt de praktische taaltaken aan in arbeidsgerichte context. OPBOUW DEEL A Deel A van Starttaal Instap is opgebouwd uit vier thema’s. Elk thema bestaat uit vijf oefentaken en een herhalingstaak. In de herhalingstaak herhaalt de leerling de vaardigheden die hij in dat thema heeft geleerd. De herhalingstaak kan worden ingezet als vorm van formatieve evaluatie. Als uit de herhalingstaak blijkt dat de leerling extra oefening nodig heeft, kan de docent extra oefentaken inzetten. Ook is voor ieder thema van Starttaal Instap deel A een praktijktaak beschikbaar. Met het uitvoeren van de praktijktaak kunnen de leerlingen de ingeoefende taalvaardigheden van dat thema toepassen in een praktijkgerichte context. De extra oefentaken en praktijktaken zijn beschikbaar als download op onze methodesite Studiemeter. De thema's zijn: Thema 1 | Aan de slag Thema 2 | Eropuit Thema 3 | In en om het huis Thema 4 | Waar of niet? KENMERKEN STARTTAAL INSTAP - toegankelijke leerwerkboeken voor leerlingen die het 1F-niveau (nog) niet kunnen behalen - in kleine stappen oefenen met basisvaardigheden taal - taken die oplopen in moeilijkheidsgraad, zodat iedere leerling ermee aan de slag kan. - overzichtelijke, aantrekkelijke en rustige opmaak - functionele afbeeldingen - elke taak opgebouwd volgens het VUT-model: voorbereiden, uitvoeren en terugkijken - voorbereiding op zo zelfstandig mogelijk gebruik van taal binnen school en maatschappij - toegepaste taalverzorging en oefening met gecombineerde taalvaardigheden - formatieve evaluatie NB: Het combipakket van Starttaal Instap deel A+B verschijnt in oktober 2019.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Rieke Wynia, Anika Verhoog, Ruth Jansen, Marleen Tienstra, Sharon Telkamp, Suzet Volders, Ruud van den Belt
Uitgever
Deviant, Uitgeverij
ISBN
9789463260480
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2020
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

STARTTAAL INSTAP is de nieuwe methode Nederlands voor leerlingen in het praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs. De methode wordt speciaal ontwikkeld voor leerlingen die de lesstof in VIA Vooraf - Op weg naar 1F nog niet aankunnen en meer tijd en kleinere stappen nodig hebben om basisvaardigheden taal aan te leren. Starttaal Instap zal uit twee leerwerkboeken bestaan: deel A en deel B. In de leerwerkboeken staan functionele taaltaken in een betekenisvolle context centraal.
TWEE DELEN
Starttaal Instap bestaat uit twee leerwerkboeken: deel A en deel B. In de leerwerkboeken staan functionele taaltaken in een betekenisvolle context centraal. Deel A is reeds beschikbaar en biedt praktische taaltaken aan binnen de context van het dagelijks leven (school, thuis, vrije tijd). Deel B biedt de praktische taaltaken aan in arbeidsgerichte context.
OPBOUW DEEL A
Deel A van Starttaal Instap is opgebouwd uit vier thema’s. Elk thema bestaat uit vijf oefentaken en een herhalingstaak. In de herhalingstaak herhaalt de leerling de vaardigheden die hij in dat thema heeft geleerd. De herhalingstaak kan worden ingezet als vorm van formatieve evaluatie. Als uit de herhalingstaak blijkt dat de leerling extra oefening nodig heeft, kan de docent extra oefentaken inzetten. Ook is voor ieder thema van Starttaal Instap deel A een praktijktaak beschikbaar. Met het uitvoeren van de praktijktaak kunnen de leerlingen de ingeoefende taalvaardigheden van dat thema toepassen in een praktijkgerichte context. De extra oefentaken en praktijktaken zijn beschikbaar als download op onze methodesite Studiemeter.
De thema's zijn:
Thema 1 | Aan de slag
Thema 2 | Eropuit
Thema 3 | In en om het huis
Thema 4 | Waar of niet?
KENMERKEN STARTTAAL INSTAP
- toegankelijke leerwerkboeken voor leerlingen die het 1F-niveau (nog) niet kunnen behalen
- in kleine stappen oefenen met basisvaardigheden taal
- taken die oplopen in moeilijkheidsgraad, zodat iedere leerling ermee aan de slag kan.
- overzichtelijke, aantrekkelijke en rustige opmaak
- functionele afbeeldingen
- elke taak opgebouwd volgens het VUT-model: voorbereiden, uitvoeren en terugkijken
- voorbereiding op zo zelfstandig mogelijk gebruik van taal binnen school en maatschappij
- toegepaste taalverzorging en oefening met gecombineerde taalvaardigheden
- formatieve evaluatie
NB: Het combipakket van Starttaal Instap deel A+B verschijnt in oktober 2019.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Rieke Wynia, Anika Verhoog, Ruth Jansen, Marleen Tienstra, Sharon Telkamp, Suzet Volders, Ruud van den Belt
Uitgever
Deviant, Uitgeverij
ISBN
9789463260480
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2020
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99