Stalin

Prijs € 42,75

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Simon Sebag Montefiore

Paperback | Juli 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wat weten we eigenlijk over Stalin als dictator en massamoordenaar? Hoe was hij als mens? Wat speelde zich af binnen de muren van het Kremlin tijdens zijn regime? Montefiore schetst een huiveringwekkend beeld van Stalin en het dagelijks leven in en rond het Kremlin, gebaseerd op nieuw, onthullend bronnenmateriaal. Montefiore baseerde zich op onlangs geopende archieven, talloze interviews, memoires, brieven en aantekeningen van Stalin zelf, mensen om hem heen en hun nazaten. Tot in detail beschrijft hij het persoonlijke en politieke leven van Stalin: van zijn mislukte huwelijk tot zijn identificatie met de tsaren, van zijn gruwelijke politieke besluiten tot de meeheulende hoge partijleden.Simon Sebag Montefiore (1965) studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Cambridge en werkte als journalist. Van zijn hand verscheen onder andere ook: Stalins jeugdjaren. Van rebel tot rode tsaar (2007). Voor Stalin. Het hof van de rode tsaar ontving hij een British Book Award. Zijn boeken zijn wereldwijde bestsellers en zijn verschenen in 34 talen. Onlangs schreef hij ook een roman. Hij woont met zijn vrouw, de schrijfster Santa Montefiore, en hun twee kinderen in Londen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Simon Sebag Montefiore
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000306503
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2011
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Wat weten we eigenlijk over Stalin als dictator en massamoordenaar? Hoe was hij als mens? Wat speelde zich af binnen de muren van het Kremlin tijdens zijn regime? Montefiore schetst een huiveringwekkend beeld van Stalin en het dagelijks leven in en rond het Kremlin, gebaseerd op nieuw, onthullend bronnenmateriaal.

Montefiore baseerde zich op onlangs geopende archieven, talloze interviews, memoires, brieven en aantekeningen van Stalin zelf, mensen om hem heen en hun nazaten. Tot in detail beschrijft hij het persoonlijke en politieke leven van Stalin: van zijn mislukte huwelijk tot zijn identificatie met de tsaren, van zijn gruwelijke politieke besluiten tot de meeheulende hoge partijleden.

Simon Sebag Montefiore (1965) studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Cambridge en werkte als journalist. Van zijn hand verscheen onder andere ook: Stalins jeugdjaren. Van rebel tot rode tsaar (2007). Voor Stalin. Het hof van de rode tsaar ontving hij een British Book Award. Zijn boeken zijn wereldwijde bestsellers en zijn verschenen in 34 talen. Onlangs schreef hij ook een roman.
Hij woont met zijn vrouw, de schrijfster Santa Montefiore, en hun twee kinderen in Londen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Simon Sebag Montefiore
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000306503
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2011
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99