Staar verder

naar een kosmopolitisch begrijpen van de relatie tussen blindheid, kunst en maatschappij

Prijs € 21,60

Uitverkocht

Joyce Leysen

Paperback | Oktober 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Personen met een handicap worden vaak benaderd vanuit het verschil dat een handicap met zich mee kan brengen. Dit boek presenteert een andere manier van omgaan met handicap: de kosmopolitische benadering. Nieuw hieraan is dat niet het verschil of de focus op individuele behoeften voorop staat, maar de relatie tussen personen met en zonder handicap. In dit boek weerklinkt het verhaal van een onderzoek met blinde, slechtziende en ziende personen die onderling over die "kosmopolitische relatie" nadenken en samen kunst beleven om te ontdekken wat deze relatie zou kunnen betekenen. Hun ervaringen bieden tal van concrete suggesties voor musea, die op toegankelijkheid en ontmoeting tussen mensen willen inzetten.Beleidsmedewerkers, mensen uit het onderwijs, het culturele en museale veld of de zorgsector, kortom iedereen die zich in de thema's toegankelijkheid, inclusie en omgaan met diversiteit wil verdiepen, kan in het theoretisch kader en de praktische inzichten in dit boek inspiratie vinden en er zelf mee aan de slag gaan.Als kosmopolitisch kunstenaar ben ik ervan overtuigd dat dit het image is: twee kippen, van totaal verschillende identiteiten, die naar mekaar kijken... Om zo een image in een museum te hangen, van boven tot onder, een museum waar iedereen totaal verschillend is en waar men ook nog naar elkaar durft te luisteren ...Het verhaal in dit boek is alvast een aanzet tot dit image.Koen VanmechelenOver de auteurJoyce Leysen is professionele bachelor basisonderwijs en master in de educatieve studies en in de sociale en culturele pedagogiek. Ze was vele jaren actief als onderwijzeres en zorgleerkracht aan de Sint-Lambertusschool in Heverlee. Momenteel werkt ze bij de Onderzoeksgroep Educatie, Cultuur en Samenleving van de KU Leuven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Joyce Leysen
Uitgever
Garant
ISBN
9789044133011
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
156

Beschrijving

Personen met een handicap worden vaak benaderd vanuit het verschil dat een handicap met zich mee kan brengen. Dit boek presenteert een andere manier van omgaan met handicap: de kosmopolitische benadering. Nieuw hieraan is dat niet het verschil of de focus op individuele behoeften voorop staat, maar de relatie tussen personen met en zonder handicap. In dit boek weerklinkt het verhaal van een onderzoek met blinde, slechtziende en ziende personen die onderling over die "kosmopolitische relatie" nadenken en samen kunst beleven om te ontdekken wat deze relatie zou kunnen betekenen. Hun ervaringen bieden tal van concrete suggesties voor musea, die op toegankelijkheid en ontmoeting tussen mensen willen inzetten.
Beleidsmedewerkers, mensen uit het onderwijs, het culturele en museale veld of de zorgsector, kortom iedereen die zich in de thema's toegankelijkheid, inclusie en omgaan met diversiteit wil verdiepen, kan in het theoretisch kader en de praktische inzichten in dit boek inspiratie vinden en er zelf mee aan de slag gaan.

Als kosmopolitisch kunstenaar ben ik ervan overtuigd dat dit het image is: twee kippen, van totaal verschillende identiteiten, die naar mekaar kijken... Om zo een image in een museum te hangen, van boven tot onder, een museum waar iedereen totaal verschillend is en waar men ook nog naar elkaar durft te luisteren ...
Het verhaal in dit boek is alvast een aanzet tot dit image.
Koen Vanmechelen

Over de auteur
Joyce Leysen is professionele bachelor basisonderwijs en master in de educatieve studies en in de sociale en culturele pedagogiek. Ze was vele jaren actief als onderwijzeres en zorgleerkracht aan de Sint-Lambertusschool in Heverlee. Momenteel werkt ze bij de Onderzoeksgroep Educatie, Cultuur en Samenleving van de KU Leuven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Joyce Leysen
Uitgever
Garant
ISBN
9789044133011
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
156

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99