Sprekend lichaam

De metabole mens

Prijs € 25,00

Niet beschikbaar

Ann Van Sevenant

Paperback | Augustus 2023 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het lichaam is sprekend en niet vanzelfsprekend.In welke mate zijn wij goede toehoorders?‘Sprekend lichaam’ is een filosofisch onderzoek naar het lichamelijk bewustzijn in onze te snelle tijd. Een pleidooi voor aandacht, ook. En wie ‘aandacht’ zegt, denkt evengoed aan tijd als aan afstand en aan ruimte voor reflectie.Dit boek biedt een kijk in de wereld van de metabole mens, een nieuw begrip dat de auteur plaatst naast dat van de maakbare mens. In de overgangsperiode waarin we leven, zijn we toe aan een herwaardering van de ‘gewone mens’, die met beide voeten in het leven staat en de dingen doorleeft op een bewuste manier. Hij beseft hoe belangrijk het individuele stofwisselingsproces is. En dat het niet losstaat van het sociale metabolisme, van de biosfeer en de ecologische kringloop.De uitdaging die ons wacht, houdt verband met onze leefwereld, met onze afhankelijkheid van natuurlijke processen, met onze veerkracht. Het is niet te laat om het vooruitgangsoptimisme om te zetten in leefbaarheid.Sprekend lichaam is een ingetogen ode aan het lichaam, een analyse van het huidige aandachtsdeficit en een zoektocht naar de positie van de mens in de toekomstige wereld.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ann Van Sevenant
Uitgever
Gompel & Svacina
ISBN
9789463714594
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2023
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Beschrijving

Het lichaam is sprekend en niet vanzelfsprekend.
In welke mate zijn wij goede toehoorders?

‘Sprekend lichaam’ is een filosofisch onderzoek naar het lichamelijk bewustzijn in onze te snelle tijd. Een pleidooi voor aandacht, ook. En wie ‘aandacht’ zegt, denkt evengoed aan tijd als aan afstand en aan ruimte voor reflectie.

Dit boek biedt een kijk in de wereld van de metabole mens, een nieuw begrip dat de auteur plaatst naast dat van de maakbare mens. In de overgangsperiode waarin we leven, zijn we toe aan een herwaardering van de ‘gewone mens’, die met beide voeten in het leven staat en de dingen doorleeft op een bewuste manier. Hij beseft hoe belangrijk het individuele stofwisselingsproces is. En dat het niet losstaat van het sociale metabolisme, van de biosfeer en de ecologische kringloop.

De uitdaging die ons wacht, houdt verband met onze leefwereld, met onze afhankelijkheid van natuurlijke processen, met onze veerkracht. Het is niet te laat om het vooruitgangsoptimisme om te zetten in leefbaarheid.

Sprekend lichaam is een ingetogen ode aan het lichaam, een analyse van het huidige aandachtsdeficit en een zoektocht naar de positie van de mens in de toekomstige wereld.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ann Van Sevenant
Uitgever
Gompel & Svacina
ISBN
9789463714594
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2023
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Actuele bestsellers!

  • 24,99
  • 22,95
  • 21,99
  • 22,00
  • 22,99
  • 18,99
  • 17,50
  • 22,99
  • 15,00
  • 24,99