Zegenen en Gezegend worden

Prijs € 24,90

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Avelinus Janssens, Zoë Cranssen

Paperback | December 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Avellinus Janssens & Zoë CranssenBrieven van een vriendschapsliefdeDeze unieke verzameling brieven tussen twee religieuzen vertelt over een vriendschapsliefde die geen afbreuk doet aan de kloostergeloften die de briefschrijvers beide hebben gedaan. Als religieuzen zoeken ze de rijkdom van vriendschap binnen het leven dat Jezus heeft voorgeleefd. Dit boek kan gezien worden als een getuigenis van twee mensen die samen hun weg gaan met en naar de Eeuwige en daarbij elkaar tot troost en steun zijn. Zuster Zoë leefde en werkte in de periode waarin de brieven zijn geschreven als benedictines in het klooster, waar ze intrad in 1993. Broeder Avellinus, jarenlang Generaal Overste van de broeders van Maastricht, is de enig overgeblevene van zeven broeders die werkzaam waren vanuit een kleine communiteit in Amsterdam-Oost. Hij woont daar tot op de dag van vandaag en is nog velen tot steun in het geestelijk leven. Verder is hij actief als auteur; naast artikelen schrijft hij vele brieven. Momenteel wordt hij dagelijks verzorgd door Zr. Zoë, die na haar beslissing weg te gaan uit het klooster in Amsterdam Oud-West woont. Als zuster heeft ze binnen de Rooms-katholieke kerk de status van ´Godgewijde maagd´ (Virgo Consecrata), een wijding die dateert van vóór de eerste kloosters. In Nederland zijn er slechts enkele vrouwen met dezelfde wijding. In de huiskapel van br. Avellinus bidden hij en zr. Zoë dagelijks voor de noden en opbouw van onze wereld.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Avelinus Janssens, Zoë Cranssen
Uitgever
Abdij Van Berne, Uitgeverij
ISBN
9789089722287
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
336

Beschrijving

Avellinus Janssens & Zoë Cranssen
Brieven van een vriendschapsliefde

Deze unieke verzameling brieven tussen twee religieuzen vertelt over een vriendschapsliefde die geen afbreuk doet aan de kloostergeloften die de briefschrijvers beide hebben gedaan. Als religieuzen zoeken ze de rijkdom van vriendschap binnen het leven dat Jezus heeft voorgeleefd. Dit boek kan gezien worden als een getuigenis van twee mensen die samen hun weg gaan met en naar de Eeuwige en daarbij elkaar tot troost en steun zijn.
Zuster Zoë leefde en werkte in de periode waarin de brieven zijn geschreven als benedictines in het klooster, waar ze intrad in 1993. Broeder Avellinus, jarenlang Generaal Overste van de broeders van Maastricht, is de enig overgeblevene van zeven broeders die werkzaam waren vanuit een kleine communiteit in Amsterdam-Oost. Hij woont daar tot op de dag van vandaag en is nog velen tot steun in het geestelijk leven. Verder is hij actief als auteur; naast artikelen schrijft hij vele brieven. Momenteel wordt hij dagelijks verzorgd door Zr. Zoë, die na haar beslissing weg te gaan uit het klooster in Amsterdam Oud-West woont.
Als zuster heeft ze binnen de Rooms-katholieke kerk de status van ´Godgewijde maagd´ (Virgo Consecrata), een wijding die dateert van vóór de eerste kloosters.
In Nederland zijn er slechts enkele vrouwen met dezelfde wijding.
In de huiskapel van br. Avellinus bidden hij en zr. Zoë dagelijks voor de noden en opbouw van onze wereld.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Avelinus Janssens, Zoë Cranssen
Uitgever
Abdij Van Berne, Uitgeverij
ISBN
9789089722287
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
336

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99