Sound track city

8 geluidswandelingen Amsterdam

Prijs € 17,50

Uitverkocht

M. Huijsman, Michiel Huijsman

Paperback | Oktober 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Soundtrackcity is het eerste project van de Stichting Soundtrackcities waarbij acht kunstenaars verspreid over Amsterdam ieder een geluidswandeling ontwikkelen. Hij of zij werkt samen met een componist of geluidskunstenaar. Elke geluidswandeling benadert de stad vanuit een andere invalshoek. De wandelingen richten zich onder andere op de invloed van toerisme op een buurt, de roots van migranten en de groeipijnen van een nieuwe wijk. Mensen uit het gebied zelf leveren een belangrijke bijdrage. Je luistert naar hun ervaringen en verhalen. Een geluidswandeling van Soundtrackcity is een intense ervaring. Als luisteraar krijg je het gevoel ‘in je eigen film te lopen’. Er zijn wandelingen aan de Zuidas, op IJburg, langs de Amstel, in Amsterdam-Noord, de Nieuwmarktbuurt, het Oostelijk Havengebied, de Staatsliedenbuurt en Osdorp. De begeleidende publicatie, inclusief CD, stelt de lezer/luisteraar in de gelegenheid de geluidswandelingen mee naar huis te nemen. Met als extra teksten van Maya Rasker en Joyce Roodnat. Deelnemende kunstenaars: - Guy Amitai, componist - Justin Bennett, geluidskunstenaar - Evelien van den Broek, componist - Wim Conradi, geräuschmacher - Het Blauwe Huis / Jeanne van Heeswijk, beeldend kunstenaar - Alison Isadora, componist/theatermaker - Adriaan Nette, beeldend kunstenaar - Mechtild Prins, theatermaker - Nienke Rooijakkers, regisseur - Martijn Tellinga, geluidskunstenaar - Daniel Testas, dj/componist - Duro Toomato, beeldend kunstenaar - Hannes Wallrafen, geluidskunstenaar - Anne Wellmer, geluidskunstenaar - Peter Westenberg, beeldend kunstenaar/filmmaker

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M. Huijsman, Michiel Huijsman
Uitgever
De Jonge Hond
ISBN
9789089101389
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Beschrijving

Soundtrackcity is het eerste project van de Stichting Soundtrackcities waarbij acht kunstenaars verspreid over Amsterdam ieder een geluidswandeling ontwikkelen.
Hij of zij werkt samen met een componist of geluidskunstenaar. Elke geluidswandeling benadert de stad vanuit een andere invalshoek. De wandelingen richten zich onder andere op de invloed van toerisme op een buurt, de roots van migranten en de groeipijnen van een nieuwe wijk. Mensen uit het gebied zelf leveren een belangrijke bijdrage. Je luistert naar hun ervaringen en verhalen.

Een geluidswandeling van Soundtrackcity is een intense ervaring. Als luisteraar krijg je het gevoel ‘in je eigen film te lopen’. Er zijn wandelingen aan de Zuidas, op IJburg, langs de Amstel, in Amsterdam-Noord, de Nieuwmarktbuurt, het Oostelijk Havengebied, de Staatsliedenbuurt en Osdorp.

De begeleidende publicatie, inclusief CD, stelt de lezer/luisteraar in de gelegenheid de geluidswandelingen mee naar huis te nemen. Met als extra teksten van Maya Rasker en Joyce Roodnat.

Deelnemende kunstenaars:

- Guy Amitai, componist
- Justin Bennett, geluidskunstenaar
- Evelien van den Broek, componist
- Wim Conradi, geräuschmacher
- Het Blauwe Huis / Jeanne van Heeswijk, beeldend kunstenaar
- Alison Isadora, componist/theatermaker
- Adriaan Nette, beeldend kunstenaar
- Mechtild Prins, theatermaker
- Nienke Rooijakkers, regisseur
- Martijn Tellinga, geluidskunstenaar
- Daniel Testas, dj/componist
- Duro Toomato, beeldend kunstenaar
- Hannes Wallrafen, geluidskunstenaar
- Anne Wellmer, geluidskunstenaar
- Peter Westenberg, beeldend kunstenaar/filmmaker

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M. Huijsman, Michiel Huijsman
Uitgever
De Jonge Hond
ISBN
9789089101389
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99