Slow banking

van verkrampte control naar de kracht van contact

Prijs € 21,95

Uitverkocht

Hans Kwakman

Paperback | Juli 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De maatschappij eist dat grote instellingen het vertrouwen van klanten terugwinnen. Denk aan de financiële sector, de woningcorporaties en ziekenhuizen. Tegelijkertijd eisen directies, toezichthouders en aandeelhouders bij dit soort grote instellingen meer toezicht en betere risicomodellen om maar weer 'in control' te raken. Allemaal lopen ze in meer of mindere mate aan tegen het spanningsveld tussen klant en clausule, tussen regels en regelen, tussen procedures en praktijk.Slow Banking gaat nu eens niet over graaiende bankiers, exorbitante bonussen en verkoop van provisie gedreven producten. Het gaat over medewerkers en leidinggevenden die elke dag proberen om het werk zo goed mogelijk te doen en daarbij worstelen met diezelfde spanning. Spanning om enerzijds te voldoen aan alle controle- en compliance verplichtingen, maar ook de spanning om hun targets te halen én de klant naar tevredenheid te blijven bedienen.Slow Banking toont aan wat we zijn kwijtgeraakt door binnen organisaties in control te willen zijn. Het boek laat zien hoe vertrouwen in de kracht van mensen hersteld kan worden door de intrinsieke motivatie van medewerkers te activeren en te verbinden aan 'de echte bedoeling' van de organisatie, met oog voor de belangen van klant én de medewerker.Hans Kwakman is sinds 2008 interim professional en organisatieadviseur. Hans heeft een achtergrond in het retailbankieren en is zowel bedrijfskundig als veranderkundig geschoold. Zijn fascinatie ligt op het gebied van leiderschap, organiseren, bezieling, vertrouwen en controle en het verbinden van deze factoren.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hans Kwakman
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023251422
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

De maatschappij eist dat grote instellingen het vertrouwen van klanten terugwinnen. Denk aan de financiële sector, de woningcorporaties en ziekenhuizen. Tegelijkertijd eisen directies, toezichthouders en aandeelhouders bij dit soort grote instellingen meer toezicht en betere risicomodellen om maar weer 'in control' te raken. Allemaal lopen ze in meer of mindere mate aan tegen het spanningsveld tussen klant en clausule, tussen regels en regelen, tussen procedures en praktijk.

Slow Banking gaat nu eens niet over graaiende bankiers, exorbitante bonussen en verkoop van provisie gedreven producten.
Het gaat over medewerkers en leidinggevenden die elke dag proberen om het werk zo goed mogelijk te doen en daarbij worstelen met diezelfde spanning. Spanning om enerzijds te voldoen aan alle controle- en compliance verplichtingen, maar ook de spanning om hun targets te halen én de klant naar tevredenheid te blijven bedienen.

Slow Banking toont aan wat we zijn kwijtgeraakt door binnen organisaties in control te willen zijn. Het boek laat zien hoe vertrouwen in de kracht van mensen hersteld kan worden door de intrinsieke motivatie van medewerkers te activeren en te verbinden aan 'de echte bedoeling' van de organisatie, met oog voor de belangen van klant én de medewerker.

Hans Kwakman is sinds 2008 interim professional en organisatieadviseur. Hans heeft een achtergrond in het retailbankieren en is zowel bedrijfskundig als veranderkundig geschoold. Zijn fascinatie ligt op het gebied van leiderschap, organiseren, bezieling, vertrouwen en controle en het verbinden van deze factoren.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hans Kwakman
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023251422
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99