Sketches for a National History Museum

Prijs € 18,50

Uitverkocht

Valentijn Byvanck,

Paperback | Juli 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek is gepubliceerd in het Engels. Het boek 'Schetsen voor een Nationaal Historisch Museum' toont een aantal ontwerpen voor een Nationaal Historisch Museum in Nederland. De afgelopen jaren hebben politici, journalisten, columnisten en museumprofessionals zich gebogen over de vraag wat een nationaal historisch museum moet zijn: een huis voor de geschiedenis, een herdenkingscentrum, een museum voor hernieuwd burgerschap en een identiteitsfabriek. In alle gevallen zien ze een imposant gebouw voor zich, een robuuste vesting waar bezoekers door de hoogtepunten van de Nederlandse geschiedenis lopen. Goede museumarchitectuur Is een imposant gebouw wel de beste huisvesting voor een nationaal historisch museum? De vraag die in Schetsen voor een Nationaal Historisch Museum centraal staat is ‘Wat is goede museumarchitectuur?’. Kenneth Frampton en Hans Ibelings schreven essays, onderzoekers aan het Berlage Instituut maakten schetsen, en drie jonge Europese architectenbureaus, 51N4E, Baukuh en Monadnock, leverden studies voor het denken over een nieuwe museumarchitectuur. Online meedenken Het boek 'Schetsen voor een Nationaal Historisch Museum' roept de lezer op om mee te denken over het ideale nationaal historisch museum. Op de website architectuur.innl.nl kan vanaf 9 februari iedereen napraten over het boek, inzichten delen en gedachten ontwikkelen. Zie ook www.innl.nl Dit boek is tot stand gekomen in samenwerking met het Nationaal Historisch Museum en het Berlage Instituut.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Valentijn Byvanck,
Uitgever
SUN
ISBN
9789461053213
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
112

Beschrijving


Dit boek is gepubliceerd in het Engels.

Het boek 'Schetsen voor een Nationaal Historisch Museum' toont een aantal ontwerpen voor een Nationaal Historisch Museum in Nederland.

De afgelopen jaren hebben politici, journalisten, columnisten en museumprofessionals zich gebogen over de vraag wat een nationaal historisch museum moet zijn: een huis voor de geschiedenis, een herdenkingscentrum, een museum voor hernieuwd burgerschap en een identiteitsfabriek. In alle gevallen zien ze een imposant gebouw voor zich, een robuuste vesting waar bezoekers door de hoogtepunten van de Nederlandse geschiedenis lopen.

Goede museumarchitectuur
Is een imposant gebouw wel de beste huisvesting voor een nationaal historisch museum? De vraag die in Schetsen voor een Nationaal Historisch Museum centraal staat is ‘Wat is goede museumarchitectuur?’. Kenneth Frampton en Hans Ibelings schreven essays, onderzoekers aan het Berlage Instituut maakten schetsen, en drie jonge Europese architectenbureaus, 51N4E, Baukuh en Monadnock, leverden studies voor het denken over een nieuwe museumarchitectuur.

Online meedenken
Het boek 'Schetsen voor een Nationaal Historisch Museum' roept de lezer op om mee te denken over het ideale nationaal historisch museum. Op de website architectuur.innl.nl kan vanaf 9 februari iedereen napraten over het boek, inzichten delen en gedachten ontwikkelen.

Zie ook www.innl.nl

Dit boek is tot stand gekomen in samenwerking met het Nationaal Historisch Museum en het Berlage Instituut.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Valentijn Byvanck,
Uitgever
SUN
ISBN
9789461053213
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
112

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99