Signalering in het sociaalagogisch werk

Met het oog op de samenleving

Prijs € 44,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Siny Sluiter

Hardback | Augustus 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Sociaalagogisch werkers werken met doelgroepen die in meer of mindere mate worden beïnvloed door maatschappelijke ontwikkelingen en problemen en mede daardoor behoren tot de kwetsbare groepen van onze samenleving. Daarom is het voor sociaalagogisch werkers noodzakelijk ook ‘een oog op de samenleving’ gericht te houden. Signalering betekent dat zij onderzoeken wat de invloed van de samenleving is op de situatie van hun doelgroepen en welke acties vervolgens mogelijk zijn in het belang van doelgroepen en de samenleving als geheel.Signalering in het sociaalagogisch werk verduidelijkt eerst hoe maatschappelijke ontwikkelingen van invloed zijn op personen, gezinnen en groepen. Daarna wordt de methodiek van signalering uitvoerig uiteengezet met praktijkvoorbeelden. Tevens worden diverse werkwijzen en werkvormen beschreven. Vervolgens bespreekt het boek wat de invoering van de signaleringsfunctie betekent voor de sociaalagogische organisatie en voor managers. Tot slot is er aandacht voor preventie, omdat er vele raakvlakken en overeenkomsten zijn met signalering.Dit boek is de geheel vernieuwde opvolger van Signalering in het maatschappelijk werk dat door vele opleidingen wordt gebruikt. Ook deze nieuwe uitgave is bedoeld voor studenten en docenten van sociaalagogische opleidingen. Het boek is zodanig opgezet dat het goed aansluit bij de huidige onderwijspraktijk. Daarnaast is het van belang voor sociaalagogisch werkers, praktijkleiders, supervisoren, managers en voor mensen die meer willen weten over de signaleringsfunctie in het sociaalagogisch werk.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Siny Sluiter
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031377947
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Augustus 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
260

Beschrijving

Sociaalagogisch werkers werken met doelgroepen die in meer of mindere mate worden beïnvloed door maatschappelijke ontwikkelingen en problemen en mede daardoor behoren tot de kwetsbare groepen van onze samenleving. Daarom is het voor sociaalagogisch werkers noodzakelijk ook ‘een oog op de samenleving’ gericht te houden. Signalering betekent dat zij onderzoeken wat de invloed van de samenleving is op de situatie van hun doelgroepen en welke acties vervolgens mogelijk zijn in het belang van doelgroepen en de samenleving als geheel.

Signalering in het sociaalagogisch werk verduidelijkt eerst hoe maatschappelijke ontwikkelingen van invloed zijn op personen, gezinnen en groepen. Daarna wordt de methodiek van signalering uitvoerig uiteengezet met praktijkvoorbeelden. Tevens worden diverse werkwijzen en werkvormen beschreven. Vervolgens bespreekt het boek wat de invoering van de signaleringsfunctie betekent voor de sociaalagogische organisatie en voor managers. Tot slot is er aandacht voor preventie, omdat er vele raakvlakken en overeenkomsten zijn met signalering.

Dit boek is de geheel vernieuwde opvolger van Signalering in het maatschappelijk werk dat door vele opleidingen wordt gebruikt. Ook deze nieuwe uitgave is bedoeld voor studenten en docenten van sociaalagogische opleidingen. Het boek is zodanig opgezet dat het goed aansluit bij de huidige onderwijspraktijk. Daarnaast is het van belang voor sociaalagogisch werkers, praktijkleiders, supervisoren, managers en voor mensen die meer willen weten over de signaleringsfunctie in het sociaalagogisch werk.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Siny Sluiter
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031377947
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Augustus 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
260

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99