Seksualiteit, intimiteit en hulpverlening

Prijs € 39,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Mathieu Heemelaar

Paperback | Juni 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Werkers in de hulpverlening, dienstverlening en verpleging hebben op veel manieren te maken met seksualiteit en intimiteit. Veel cliënten kampen met problemen op het seksuele vlak, die vaak niet onderkend worden. Seksueel misbruik blijkt hoog in de hulpverlening. De grenzen in de intieme omgang tussen hulpverlener en cliënt zijn onderwerp van gesprek in instellingen en opleidingen.Dit boek biedt de basisinformatie over seksualiteit en intimiteit, die bekend moet worden verondersteld voor een professionele omgang met cliënten. Professioneel optreden stoelt ook hier op twee zaken: kennis van zaken en de vaardigheid om te praten over seksualiteit. Seksualiteit, intimiteit en hulpverlening bundelt actuele kennis uit de vakliteratuur over seksuele ontwikkeling, verstoringen in seksuele ontwikkeling, intimiteit, seksuele en relationele vorming, seksueel misbruik, preventie van misbruik en methodisch werken. Het boek bevat communicatietraining die studenten en hulpverleners door middel van studietaken en praktijkvoorbeelden aanzet tot reflectie en gesprek."Mathieu Heemelaar geeft naast een aanzienlijke hoeveelheid weetstof ook een groot aantal voorzetten en handreikingen, op weg naar een intiem klimaat, dat bescherming biedt, maar dat ook doorzichtig is. Dat is moedig en baanbrekend." Frits Wafelbakker in het voorwoord

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Mathieu Heemelaar
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036803045
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
257

Beschrijving

Werkers in de hulpverlening, dienstverlening en verpleging hebben op veel manieren te maken met seksualiteit en intimiteit. Veel cliënten kampen met problemen op het seksuele vlak, die vaak niet onderkend worden. Seksueel misbruik blijkt hoog in de hulpverlening. De grenzen in de intieme omgang tussen hulpverlener en cliënt zijn onderwerp van gesprek in instellingen en opleidingen.

Dit boek biedt de basisinformatie over seksualiteit en intimiteit, die bekend moet worden verondersteld voor een professionele omgang met cliënten. Professioneel optreden stoelt ook hier op twee zaken: kennis van zaken en de vaardigheid om te praten over seksualiteit. Seksualiteit, intimiteit en hulpverlening bundelt actuele kennis uit de vakliteratuur over seksuele ontwikkeling, verstoringen in seksuele ontwikkeling, intimiteit, seksuele en relationele vorming, seksueel misbruik, preventie van misbruik en methodisch werken. Het boek bevat communicatietraining die studenten en hulpverleners door middel van studietaken en praktijkvoorbeelden aanzet tot reflectie en gesprek.

"Mathieu Heemelaar geeft naast een aanzienlijke hoeveelheid weetstof ook een groot aantal voorzetten en handreikingen, op weg naar een intiem klimaat, dat bescherming biedt, maar dat ook doorzichtig is. Dat is moedig en baanbrekend."
Frits Wafelbakker in het voorwoord

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Mathieu Heemelaar
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036803045
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
257

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99