Screeningsinstrument voor Dysfagie bij mensen met een Verstandelijke beperking (SD-VB)

Scoreformulieren

Prijs € 44,95

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Marloes Schüller-Korevaar, Susanna van der Woude, Johanna Hovenkamp-Hermelink, Alain Dekker

Maart 2024 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het screeningsinstrument Dysfagie bij mensen met een verstandelijke Beperking (SD-VB) is ontwikkeld door de onderzoeksgroepverbonden aan Alliade. Alliade is een organisatie in Friesland die naast onderzoek zorg biest aan kwetsbare mensen. Doelgroepen zijn jeugdzorg, verstandelijke gehandicaptenzorg ouderenzorg en dagbesteding.De diagnoses Dysfage (Slikstoornis) wordt veelal gesteld op basis van een klinische beoordeling door een logopedist eventueel aangevuld metCervicale ausculatie, een slikvideo  of een Flexibele Endoscopische Evaluatie van het Slikken (FEES). Sinds 10 jaar wordt als gouden standaard de Dysphagia Disorder Survey ingezet voor de klinische beoordeling. (https://sites.google.com/view/dysphagiaorg/home)Het tijdig signaleren van een verhoogd risico op en diagnosticeren van dysfagie is van belang omdat met tijdige interventie ernstige problematiek kan worden voorkomen. Screening van alle mensen in zorginstellingen is op dit moment niet mogelijk en komt aan op de observaties van dagelijkse begeleiders en zorgverleners. De SV-DB biedt hierbij uitkomst: door periodiek snel en efficient te kunnen screenen op het risico op het ontwikkelen van Dysfagie is het mogelijk om gerichter door te verwijzen voor verdere klinische diagnostiek.Alliade heeft zodoende de SV-DB ontwikkeld om in deze behoefte te kunnen voorzien.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marloes Schüller-Korevaar, Susanna van der Woude, Johanna Hovenkamp-Hermelink, Alain Dekker
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036830171
Bindwijze
Publicatiedatum
Maart 2024
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Het screeningsinstrument Dysfagie bij mensen met een verstandelijke Beperking (SD-VB) is ontwikkeld door de onderzoeksgroep

verbonden aan Alliade. Alliade is een organisatie in Friesland die naast onderzoek zorg biest aan kwetsbare mensen. Doelgroepen zijn jeugdzorg, verstandelijke gehandicaptenzorg ouderenzorg en dagbesteding.


De diagnoses Dysfage (Slikstoornis) wordt veelal gesteld op basis van een klinische beoordeling door een logopedist eventueel aangevuld met

Cervicale ausculatie, een slikvideo  of een Flexibele Endoscopische Evaluatie van het Slikken (FEES). Sinds 10 jaar wordt als gouden standaard de Dysphagia Disorder Survey ingezet voor de klinische beoordeling. (https://sites.google.com/view/dysphagiaorg/home)


Het tijdig signaleren van een verhoogd risico op en diagnosticeren van dysfagie is van belang omdat met tijdige interventie ernstige problematiek kan worden voorkomen. Screening van alle mensen in zorginstellingen is op dit moment niet mogelijk en komt aan op de observaties van dagelijkse begeleiders en zorgverleners. De SV-DB biedt hierbij uitkomst: door periodiek snel en efficient te kunnen screenen op het risico op het ontwikkelen van Dysfagie is het mogelijk om gerichter door te verwijzen voor verdere klinische diagnostiek.

Alliade heeft zodoende de SV-DB ontwikkeld om in deze behoefte te kunnen voorzien.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marloes Schüller-Korevaar, Susanna van der Woude, Johanna Hovenkamp-Hermelink, Alain Dekker
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036830171
Bindwijze
Publicatiedatum
Maart 2024
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,95
  • 22,00
  • 24,99
  • 34,99
  • 24,99
  • 15,00
  • 17,99
  • 17,50
  • 24,99
  • 18,99