Scheiding in Vlaanderen

Prijs € 56,75

Uitverkocht

Dimitri Mortelmans, Inge Pasteels, Koen Matthijs, Jan van Bavel

Paperback | Oktober 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Jaarlijks vragen in Vlaanderen ongeveer vijftienduizend koppels de echtscheiding aan, een levensloopgebeurtenis die ingrijpt in het leven van twee mensen die elkaar ooit liefhadden. Maar het is ook een gebeurtenis die ingrijpt in het leven van anderen: kinderen, ouders en kleinkinderen.Dit boek geeft een breed overzicht van wat een echtscheiding doet met mensen en hun omgeving. We geven de eerste resultaten van de studie Scheiding in Vlaanderen die meer dan 12.000 mensen ondervroeg over huwen, gehuwd blijven, scheiden en de gevolgen van een stukgelopen huwelijk. De gegevens werden verzameld door een interuniversitair consortium van sociologen, demografen, juristen en psychologen. In dit boek wordt echtscheiding belicht vanuit deze verschillende disciplines.Het boek schetst de evolutie van echtscheidingen en hun maatschappelijke context en biedt een inzicht in het procedurele verloop van een scheiding. Een tweede deel focust op het voormalige gezin: Hoe beleven partners en kinderen de echtscheiding, welke verblijfsregeling wordt er afgesproken en hoe verlopen de relaties tussen al die actoren na de scheiding? Het derde deel zoomt in op enkele specifieke gevolgen van echtscheiding: de financiële aderlating die een echtscheiding soms met zich meebrengt, de gewijzigde participatie op de arbeidsmarkt, de gevolgen voor de gezondheid en het zorggebruik van de ex-partners en voor de schoolresultaten van de kinderen. Tot slot komt het krijgen van kinderen na de echtscheiding, het contact met vrienden en familie en de steun die daar uit voortkomt, aan bod.Over de auteurs:De auteurs zijn lid van het interuniversitair consortium 'Scheiding in Vlaanderen' waarin vier universiteiten (UA, UGent, VUB en K.U.Leuven) en de Studiedienst van de Vlaamse regering samenwerken aan de grootste representatieve studie over relatieontbinding in Vlaanderen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Dimitri Mortelmans, Inge Pasteels, Koen Matthijs, Jan van Bavel
Uitgever
Acco
ISBN
9789033485862
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
368

Beschrijving

Jaarlijks vragen in Vlaanderen ongeveer vijftienduizend koppels de echtscheiding aan, een levensloopgebeurtenis die ingrijpt in het leven van twee mensen die elkaar ooit liefhadden. Maar het is ook een gebeurtenis die ingrijpt in het leven van anderen: kinderen, ouders en kleinkinderen.

Dit boek geeft een breed overzicht van wat een echtscheiding doet met mensen en hun omgeving. We geven de eerste resultaten van de studie Scheiding in Vlaanderen die meer dan 12.000 mensen ondervroeg over huwen, gehuwd blijven, scheiden en de gevolgen van een stukgelopen huwelijk. De gegevens werden verzameld door een interuniversitair consortium van sociologen, demografen, juristen en psychologen. In dit boek wordt echtscheiding belicht vanuit deze verschillende disciplines.

Het boek schetst de evolutie van echtscheidingen en hun maatschappelijke context en biedt een inzicht in het procedurele verloop van een scheiding. Een tweede deel focust op het voormalige gezin: Hoe beleven partners en kinderen de echtscheiding, welke verblijfsregeling wordt er afgesproken en hoe verlopen de relaties tussen al die actoren na de scheiding? Het derde deel zoomt in op enkele specifieke gevolgen van echtscheiding: de financiële aderlating die een echtscheiding soms met zich meebrengt, de gewijzigde participatie op de arbeidsmarkt, de gevolgen voor de gezondheid en het zorggebruik van de ex-partners en voor de schoolresultaten van de kinderen. Tot slot komt het krijgen van kinderen na de echtscheiding, het contact met vrienden en familie en de steun die daar uit voortkomt, aan bod.

Over de auteurs:

De auteurs zijn lid van het interuniversitair consortium 'Scheiding in Vlaanderen' waarin vier universiteiten (UA, UGent, VUB en K.U.Leuven) en de Studiedienst van de Vlaamse regering samenwerken aan de grootste representatieve studie over relatieontbinding in Vlaanderen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Dimitri Mortelmans, Inge Pasteels, Koen Matthijs, Jan van Bavel
Uitgever
Acco
ISBN
9789033485862
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
368

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99