Scheiden

Prijs € 24,50

Levertijd: 1-2 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Susan Taubes

Paperback | Juni 2022 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een ooit vermist, nu herontdekt meesterwerk uit 1969 voor liefhebbers van Margaret Atwood en van Taubes’ vriendin en tijdgenoot Susan Sontag. Droom en realiteit overlappen elkaar in Scheiden, een boek waarin echtscheiding niet alleen een kwestie is van een verbroken huwelijk, maar ook een kloof is die dwars door de binnen- en buitenwereld loopt van Sophie Blind, het briljante maar wanhopige hoofdpersonage. Kan de kloof worden hersteld? Misschien in de vorm van een roman, een roman die teruggaat van New York tot Sophie’s jeugd in Boedapest vóór de Tweede Wereldoorlog, waarin de scheiding tussen haar freudiaanse vader en haar wispelturige moeder opnieuw onder de loep wordt genomen; het vormt de aanleiding voor een groot aantal verdere spanningen en tegenstrijdigheden in haar leven. Deze verrassend originele roman over de intieme gruwel van het dagelijks leven werd na publicatie in 1969 grotendeels genegeerd; na de tragische vroege dood van de auteur werd het vergeten. Met de heruitgave van The New York Review Of Books in 2020 werd Taubes als schrijver herontdekt en geprezen voor haar intense en inventieve proza. ‘Uitgeven is als het zoeken naar truffels, en het summum van uitgeven is het debuut én de herontdekking. Iets wat nog door niemand is gezien of gelezen, een ontdekking, versus het over het hoofd geziene, vaak ten onrechte vergetene, waarmee de geschiedenis kan worden gecorrigeerd. Scheiden van Susan Taubes is zo’n herontdekking, een prachtige, verdrietige maar zeer smaakvolle truffel.’ – Uit het nawoord van Oscar van Gelderen ‘Briljante koortsdroom van het leven, de liefdes en de reizen van Sophie Blind.’ – Publishers Weekly

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Susan Taubes
Uitgever
Uitgeverij Oevers
ISBN
9789493290020
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2022
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving

Een ooit vermist, nu herontdekt meesterwerk uit 1969 voor liefhebbers van Margaret Atwood en van Taubes’ vriendin en tijdgenoot Susan Sontag.

Droom en realiteit overlappen elkaar in Scheiden, een boek waarin echtscheiding niet alleen een kwestie is van een verbroken huwelijk, maar ook een kloof is die dwars door de binnen- en buitenwereld loopt van Sophie Blind, het briljante maar wanhopige hoofdpersonage.
Kan de kloof worden hersteld?
Misschien in de vorm van een roman, een roman die teruggaat van New York tot Sophie’s jeugd in Boedapest vóór de Tweede Wereldoorlog, waarin de scheiding tussen haar freudiaanse vader en haar wispelturige moeder opnieuw onder de loep wordt genomen; het vormt de aanleiding voor een groot aantal verdere spanningen en tegenstrijdigheden in haar leven.

Deze verrassend originele roman over de intieme gruwel van het dagelijks leven werd na publicatie in 1969 grotendeels genegeerd; na de tragische vroege dood van de auteur werd het vergeten. Met de heruitgave van The New York Review Of Books in 2020 werd Taubes als schrijver herontdekt en geprezen voor haar intense en inventieve proza.

‘Uitgeven is als het zoeken naar truffels, en het summum van uitgeven is het debuut én de herontdekking. Iets wat nog door niemand is gezien of gelezen, een ontdekking, versus het over het hoofd geziene, vaak ten onrechte vergetene, waarmee de geschiedenis kan worden gecorrigeerd. Scheiden van Susan Taubes is zo’n herontdekking, een prachtige, verdrietige maar zeer smaakvolle truffel.’
– Uit het nawoord van Oscar van Gelderen

‘Briljante koortsdroom van het leven, de liefdes en de reizen van Sophie Blind.’
– Publishers Weekly

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Susan Taubes
Uitgever
Uitgeverij Oevers
ISBN
9789493290020
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2022
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99