Samen leven met AD(H)D

een nieuwe visie

Prijs € 33,95

Uitverkocht

Ans Ettema-Essler, A. Nieborg-van den Ban

Paperback | Oktober 2004 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Eén op de honderd Nederlanders heeft AD(H)D. Deze diagnose brengt niet alleen problemen met zich mee voor de AD(H)D'er zelf, maar ook voor zijn directe omgeving. AD(H)D kan (nog) niet worden genezen; de behandeling is daarom gericht op het onderdrukken van symptomen en het leren omgaan met de problemen die menig AD(H)D'er ervaart in het dagelijks leven. De sociale omgeving van de AD(H)D'er krijgt hierin een belangrijke rol toebedeeld. In de praktijk legt dit vooral een grote druk op de partner van de AD(H)D'er. Die verlegt vaak voortdurend zijn of haar grenzen om alles draaiende te houden, veelal ten koste van zichzelf. Uiteindelijk kan de relatie hierop stuklopen. Ans Ettema en Annemiek Nieborg laten zien dat het ook anders kan. Ze benadrukken de noodzaak van gelijkwaardigheid van beide partners in een relatie, ook wanneer een van de twee AD(H)D heeft. Dit boek geeft antwoord op veel vragen die leven bij partners van AD(H)D'ers. De beschrijvingen van casussen zorgen voor veel herkenning. Door de praktische tips vormt dit boek bovendien voor partners een bron van inspiratie om constructief te werken aan een gelukkige relatie met iemand met AD(H)D zonder daarbij hun eigen identiteit te verliezen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ans Ettema-Essler, A. Nieborg-van den Ban
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031343805
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2004
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
150

Beschrijving

Eén op de honderd Nederlanders heeft AD(H)D. Deze diagnose brengt niet alleen problemen met zich mee voor de AD(H)D'er zelf, maar ook voor zijn directe omgeving. AD(H)D kan (nog) niet worden genezen; de behandeling is daarom gericht op het onderdrukken van symptomen en het leren omgaan met de problemen die menig AD(H)D'er ervaart in het dagelijks leven. De sociale omgeving van de
AD(H)D'er krijgt hierin een belangrijke rol toebedeeld. In de praktijk legt dit vooral een grote druk op de partner van de AD(H)D'er. Die verlegt vaak voortdurend zijn of haar grenzen om alles draaiende te houden, veelal ten koste van zichzelf. Uiteindelijk kan de relatie hierop stuklopen.
Ans Ettema en Annemiek Nieborg laten zien dat het ook anders kan. Ze benadrukken de noodzaak van gelijkwaardigheid van beide partners in een relatie, ook wanneer een van de twee AD(H)D heeft. Dit boek geeft antwoord op veel vragen die leven bij partners van AD(H)D'ers. De beschrijvingen van casussen zorgen voor veel herkenning. Door de praktische tips vormt dit boek bovendien voor partners een bron van inspiratie om constructief te werken aan een gelukkige relatie met iemand met AD(H)D zonder daarbij hun eigen identiteit te verliezen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ans Ettema-Essler, A. Nieborg-van den Ban
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031343805
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2004
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
150

Actuele bestsellers!

  • 24,99
  • 18,99
  • 33,99
  • 24,99
  • 12,99
  • 15,00
  • 29,99
  • 29,95
  • 15,00
  • 23,99