Te gast in Ethiopie

Prijs € 8,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Paperback | Mei 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ethiopië is niet de gemiddelde Afrikaanse vakantiebestemming, maar voor reizigers die avontuurlijk zijn ingesteld en tegen een stootje kunnen, heeft het land veel te bieden. Het is één van de meest veelzijdige landen van heel Afrika. Het landschap varieert van droge woestijn tot tropisch regenwoud. En er wonen tientallen bevolkingsgroepen, allemaal met hun eigen tradities en gewoonten. De auteurs van deze uitgave bezoeken alle uithoeken van het land. Schijfster Karin Anema waagt zich in het Tigray gebergte aan een spectaculaire klim en wordt beloond met prachtige schilderingen in rotskerken en een fenomenaal uitzicht. Even kleurrijk zijn de etnische bevolkingsgroepen in het zuiden van Ethiopië. Vooral de Mursi vrouwen met hun lipschotels maken veel indruk op de bezoekers. Frank Janssen vertelt het verhaal achter de lipschotels en de invloed van het toerisme op deze stam. Annemiek Snaphaan bezoekt in de hooglanden een community based-toerismeproject. Deze vorm van toerisme is relatief nieuw voor Ethiopië, maar biedt in de nabije toekomst volop mogelijkheden voor zowel de lokale bevolking als de bezoekers. Schrijfster Ine Andreoli, die enkele jaren in Ethiopië woonde, gaat in een van haar artikelen in op het belang van buna (koffie), de nationale drank van Ethiopië die staat voor gastvrijheid. Wie Ethiopië bezoekt moet zeker een van de festivals meemaken. Fotograaf Piet Hermans is in Gondar getuige van Timkat, een spectaculair feest dat begint met processies en eindigt met een nat pak.  

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Informatie Verre Reizen VOF
ISBN
9789076888972
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
80

Beschrijving

Ethiopië is niet de gemiddelde Afrikaanse vakantiebestemming, maar voor reizigers die avontuurlijk zijn ingesteld en tegen een stootje kunnen, heeft het land veel te bieden. Het is één van de meest veelzijdige landen van heel Afrika. Het landschap varieert van droge woestijn tot tropisch regenwoud. En er wonen tientallen bevolkingsgroepen, allemaal met hun eigen tradities en gewoonten.

De auteurs van deze uitgave bezoeken alle uithoeken van het land. Schijfster Karin Anema waagt zich in het Tigray gebergte aan een spectaculaire klim en wordt beloond met prachtige schilderingen in rotskerken en een fenomenaal uitzicht. Even kleurrijk zijn de etnische bevolkingsgroepen in het zuiden van Ethiopië. Vooral de Mursi vrouwen met hun lipschotels maken veel indruk op de bezoekers. Frank Janssen vertelt het verhaal achter de lipschotels en de invloed van het toerisme op deze stam. Annemiek Snaphaan bezoekt in de hooglanden een community based-toerismeproject. Deze vorm van toerisme is relatief nieuw voor Ethiopië, maar biedt in de nabije toekomst volop mogelijkheden voor zowel de lokale bevolking als de bezoekers.

Schrijfster Ine Andreoli, die enkele jaren in Ethiopië woonde, gaat in een van haar artikelen in op het belang van buna (koffie), de nationale drank van Ethiopië die staat voor gastvrijheid. Wie Ethiopië bezoekt moet zeker een van de festivals meemaken. Fotograaf Piet Hermans is in Gondar getuige van Timkat, een spectaculair feest dat begint met processies en eindigt met een nat pak.
 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Informatie Verre Reizen VOF
ISBN
9789076888972
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
80

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99