Het hart van de acupunctuur

Prijs € 20,00

Uitverkocht

Bruno Braeckman

Paperback | Februari 2010 |

Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

HET HART VAN DE ACUPUNCTUUR geeft uitleg, Chinees geneeskundig en toch leesbaar, over de verbanden tussen de Vijf fundamentele aspecten van het bewustzijn, de gevoelens en de lichaamsfuncties en over de emoties als belangrijke ziekteoorzaak. Wu Wei, het niet handelen, is de Taoïstische levenskunst om mee te vloeien met de natuurlijke levenstroom. Het boek legt uit hoe doeltreffend de Acupunctuur kan zijn om de spanningen van het tegenstroom spartelen te helpen loslaten en hoe subtiele prikjes het natuurlijke bewustzijn terug in balans kunnen brengen. Voorbeelden, commentaar van patiënten, raadgevingen en tips vergezellen het verhaal. In feite wordt hier theoretisch, maar vooral ook praktisch, een belangrijk onderdeel van de oorspronkelijke Acupunctuur toegelicht dat in de moderne TCM in de vergeethoek raakte. Ook de acupuncturist zal hier dus nieuwe (of oude!) inzichten (terug)vinden in de geest van Ling Shu, hoofdstuk acht: “het is belangrijk om bij het prikken, niet voorbij te gaan aan het inwortelen in de Shen (het Bewustzijn)”.’ Het Hart van de Acupunctuur’ biedt vooral eenvoudige praktische toepassingen die in de praktijk ruimte bieden voor de essentie van het helen, Bu Ming, het voeden van de bestemming, Het resultaat is een effectvolle en bevredigende Acupunctuur. 

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Bruno Braeckman
Uitgever
Arthos Uitgeverij
ISBN
9789081213325
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

HET HART VAN DE ACUPUNCTUUR geeft uitleg, Chinees geneeskundig en toch leesbaar, over de verbanden tussen de Vijf fundamentele aspecten van het bewustzijn, de gevoelens en de lichaamsfuncties en over de emoties als belangrijke ziekteoorzaak.
Wu Wei, het niet handelen, is de Taoïstische levenskunst om mee te vloeien met de natuurlijke levenstroom. Het boek legt uit hoe doeltreffend de Acupunctuur kan zijn om de spanningen van het tegenstroom spartelen te helpen loslaten en hoe subtiele prikjes het natuurlijke bewustzijn terug in balans kunnen brengen. Voorbeelden, commentaar van patiënten, raadgevingen en tips vergezellen het verhaal.

In feite wordt hier theoretisch, maar vooral ook praktisch, een belangrijk onderdeel van de oorspronkelijke Acupunctuur toegelicht dat in de moderne TCM in de vergeethoek raakte. Ook de acupuncturist zal hier dus nieuwe (of oude!) inzichten (terug)vinden in de geest van Ling Shu, hoofdstuk acht: “het is belangrijk om bij het prikken, niet voorbij te gaan aan het inwortelen in de Shen (het Bewustzijn)”.’ Het Hart van de Acupunctuur’ biedt vooral eenvoudige praktische toepassingen die in de praktijk ruimte bieden voor de essentie van het helen, Bu Ming, het voeden van de bestemming, Het resultaat is een effectvolle en bevredigende Acupunctuur. 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Bruno Braeckman
Uitgever
Arthos Uitgeverij
ISBN
9789081213325
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 24,99
  • 15,00
  • 18,99
  • 23,00
  • 22,50
  • 15,99
  • 23,99
  • 18,99