HBO-rechten, het onderzoeken waard!

lectorale rede

Prijs € 8,50

Uitverkocht

Rob van Otterlo, R.C.H. van Otterlo

Paperback | Juni 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

HvA lectorale rede van woensdag 4 juli 2012 om 16.00 uur.HBO-Rechten bestaat dit jaar tien jaar aan de HvA. HBO-Rechten heeft een academische evenknie die al bestaat sedert de middeleeuwen, de opleiding is dus nog piepjong.Het opgroeien gaat gepaard met vallen en opstaan. Bij het volwassenwordingsproces, dat nog wel enkele jaren zal gaan duren - de opleiding is nu in de adolescentie -, hoort een zekere oriëntatie die bestaat uit vijf invalshoeken:- Een oriëntatie op de aard van het onderzoek in het HBO-Rechten Kenniscentrum- Een oriëntatie op de aard van de HBO-Rechten student, die immers verschilt van zijn academische pendant- Een oriëntatie op de noodzaak van onderzoek in het hbo- Een oriëntatie op de onderzoeksonderwerpen bij HBO-Rechten- Een oriëntatie op de toekomst van de hbo-juristDeze vijf invalshoeken worden in deze Lectorale Rede besproken. Zij vormen de contouren waarbinnen het volwassenwordingsproces zal plaatsvinden en vormen tevens de noodzakelijke scheidslijnen met de academische zuster van de opleiding.Deze scheidslijnen zullen ook noodzakelijk blijken bij de overgang van adolescentie naar volwassenheid. Wil HBO-Rechten op lange termijn bestaansrecht hebben en zelfstandig zijn dan zal zij zich op de genoemde vijf terreinen in voldoende mate moeten (blijven) onderscheiden van andere juridische opleidingen, zowel in het hbo alsin het wo. Het heeft er alle schijn van dat dat gaat lukken!- Dhr. prof. dr. R.C.H. van Otterlo is Lector Organizing Legal Services aan de Hogeschool van Amsterdam

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Rob van Otterlo, R.C.H. van Otterlo
Uitgever
Vossiuspers UvA
ISBN
9789056297107
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

HvA lectorale rede van woensdag 4 juli 2012 om 16.00 uur.

HBO-Rechten bestaat dit jaar tien jaar aan de HvA. HBO-Rechten heeft een academische evenknie die al bestaat sedert de middeleeuwen, de opleiding is dus nog piepjong.

Het opgroeien gaat gepaard met vallen en opstaan. Bij het volwassenwordingsproces, dat nog wel enkele jaren zal gaan duren - de opleiding is nu in de adolescentie -, hoort een zekere oriëntatie die bestaat uit vijf invalshoeken:

- Een oriëntatie op de aard van het onderzoek in het HBO-Rechten Kenniscentrum
- Een oriëntatie op de aard van de HBO-Rechten student, die immers verschilt van zijn academische pendant
- Een oriëntatie op de noodzaak van onderzoek in het hbo
- Een oriëntatie op de onderzoeksonderwerpen bij HBO-Rechten
- Een oriëntatie op de toekomst van de hbo-jurist

Deze vijf invalshoeken worden in deze Lectorale Rede besproken. Zij vormen de contouren waarbinnen het volwassenwordingsproces zal plaatsvinden en vormen tevens de noodzakelijke scheidslijnen met de academische zuster van de opleiding.

Deze scheidslijnen zullen ook noodzakelijk blijken bij de overgang van adolescentie naar volwassenheid. Wil HBO-Rechten op lange termijn bestaansrecht hebben en zelfstandig zijn dan zal zij zich op de genoemde vijf terreinen in voldoende mate moeten (blijven) onderscheiden van andere juridische opleidingen, zowel in het hbo alsin het wo. Het heeft er alle schijn van dat dat gaat lukken!

- Dhr. prof. dr. R.C.H. van Otterlo is Lector Organizing Legal Services aan de Hogeschool van Amsterdam

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Rob van Otterlo, R.C.H. van Otterlo
Uitgever
Vossiuspers UvA
ISBN
9789056297107
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99