Fondsen werven

de relatiegerichte aanpak

Prijs € 28,95

Uitverkocht

G. Sanders

Paperback | Juni 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Privatisering, marktwerking en een zich terugtrekkende overheid De laatste jaren is iedereen aan deze ontwikkelingen gewend geraakt. Het gevolg is dat zowel personen als organisaties in toenemende mate hun eigen boontjes moeten doppen. Voor algemeen-nut-instellingen wordt daarom het werven van fondsen steeds belangrijker. Maar hoe gaat fondswerving eigenlijk precies in zijn werk? Met 'Fondsen werven: de relatiegerichte aanpak' heeft Geert Sanders een praktische handleiding geschreven voor iedereen die betrokken is bij het werven van fondsen. Op overtuigende en inzichtelijke wijze laat hij zien dat fondswerving veel meer is dan alleen het vragen om geld. Fondswerving kan pas succesvol zijn als engagement ontstaat tussen gever en ontvanger en wanneer dit engagement vervolgens goed wordt onderhouden. Aan het werven van fondsen gaat het werven van vrienden vooraf. Het boek bestaat uit vier delen. Na een verkenning van de achtergronden van het relatiegericht fondsen werven worden de belangrijkste pijlers van een systematische fondswervingsaanpak beschreven. Dit gebeurt aan de hand van zeven regels, waarbij telkens de theorie en de praktische uitwerking ervan aan de orde komen. Vervolgens laat Sanders zien hoe binnen algemeen-nut-instellingen draagvlak kan worden gecre erd voor het succesvol beoefenen van relatiegerichte fondswerving. Het vierde deel bevat de conclusies en een reeks van praktische aanbevelingen. 'Fondsen werven' biedt een helder overzicht van een terrein dat sterk in ontwikkeling is en bevat tal van verrassende inzichten en praktische tips. Daarmee vormt het een onmisbare handleiding en inspiratiebron voor alle leidinggevenden, stafmedewerkers, bestuursleden, vrijwilligers en natuurlijk fondswervers die werken voor algemeen-nut-instellingen. Geert Sanders is sociaal- en organisatiepsycholoog. Hij is directeur van het Ubbo Emmius Fonds voor relatiebeheer en fondswerving van de Rijksuniversiteit Groningen en hoogleraar organisatiekunde aan de Faculteit Bedrijfskunde van diezelfde universiteit.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
G. Sanders
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023241973
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2006
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
130

Beschrijving

Privatisering, marktwerking en een zich terugtrekkende overheid De laatste jaren is iedereen aan deze ontwikkelingen gewend geraakt. Het gevolg is dat zowel personen als organisaties in toenemende mate hun eigen boontjes moeten doppen. Voor algemeen-nut-instellingen wordt daarom het werven van fondsen steeds belangrijker. Maar hoe gaat fondswerving eigenlijk precies in zijn werk?

Met 'Fondsen werven: de relatiegerichte aanpak' heeft Geert Sanders een praktische handleiding geschreven voor iedereen die betrokken is bij het werven van fondsen. Op overtuigende en inzichtelijke wijze laat hij zien dat fondswerving veel meer is dan alleen het vragen om geld. Fondswerving kan pas succesvol zijn als engagement ontstaat tussen gever en ontvanger en wanneer dit engagement vervolgens goed wordt onderhouden. Aan het werven van fondsen gaat het werven van vrienden vooraf.

Het boek bestaat uit vier delen. Na een verkenning van de achtergronden van het relatiegericht fondsen werven worden de belangrijkste pijlers van een systematische fondswervingsaanpak beschreven. Dit gebeurt aan de hand van zeven regels, waarbij telkens de theorie en de praktische uitwerking ervan aan de orde komen. Vervolgens laat Sanders zien hoe binnen algemeen-nut-instellingen draagvlak kan worden gecre erd voor het succesvol beoefenen van relatiegerichte fondswerving. Het vierde deel bevat de conclusies en een reeks van praktische aanbevelingen.

'Fondsen werven' biedt een helder overzicht van een terrein dat sterk in ontwikkeling is en bevat tal van verrassende inzichten en praktische tips. Daarmee vormt het een onmisbare handleiding en inspiratiebron voor alle leidinggevenden, stafmedewerkers, bestuursleden, vrijwilligers en natuurlijk fondswervers die werken voor algemeen-nut-instellingen.

Geert Sanders is sociaal- en organisatiepsycholoog. Hij is directeur van het Ubbo Emmius Fonds voor relatiebeheer en fondswerving van de Rijksuniversiteit Groningen en hoogleraar organisatiekunde aan de Faculteit Bedrijfskunde van diezelfde universiteit.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
G. Sanders
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023241973
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2006
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
130

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99