Recht, orde en burgerlijke ongehoorzaamheid

Prijs € 54,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

C.J.M. Schuyt

Paperback | Mei 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De problematiek van de gebondenheid van de burger aan de wet wordt in dit boek aan de orde gesteld aan de hand van vijftien jaar ervaring met burgerlijke ongehoorzaamheid in de Verenigde Staten.De problematiek van de gebondenheid van de burger aan de wet wordt in dit boek aan de orde gesteld aan de hand van vijftien jaar ervaring met burgerlijke ongehoorzaamheid in de Verenigde Staten: vanaf het begin van de civil rightsbeweging tot en met het tegen de AMerikaanse oorlogsvoeren in Zuidoost-Azië. Vormen van burgerlijke ongehoorzaamheid worden geanalyseerd alsmede de reactie van het rechtsapparaat (politie, justitie, rechterlijke macht).Dit boek verscheen als proefschrift in 1972 en heeft sindsdien niet ingeboet aan belangwekkendheid. Kees Schuyt schreef speciaal voor deze gelegenheid een nieuw inleiding.Het Amsterdam Academic Archive is een serie waarin kwalitatief hoogwaardige uitgaven die op dit moment niet meer leverbaar zijn, opnieuw in de handel worden gebracht via 'Printing on Demand'. Het Amsterdam Academic Archive (AAA) wil onderdak bieden aan Nederlands- en Engelstalige sleutelwerken die vanwege hun weteschappelijke kwaliteit nog steeds belangstelling genieten maar die niet meer in de reguliere boekhandel verkrijgbaar zijn. Meer informatie vindt u op www.aup.nl

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
C.J.M. Schuyt
Uitgever
AUP Wetenschappelijk
ISBN
9789053565421
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
423

Beschrijving

De problematiek van de gebondenheid van de burger aan de wet wordt in dit boek aan de orde gesteld aan de hand van vijftien jaar ervaring met burgerlijke ongehoorzaamheid in de Verenigde Staten.

De problematiek van de gebondenheid van de burger aan de wet wordt in dit boek aan de orde gesteld aan de hand van vijftien jaar ervaring met burgerlijke ongehoorzaamheid in de Verenigde Staten: vanaf het begin van de civil rightsbeweging tot en met het tegen de AMerikaanse oorlogsvoeren in Zuidoost-Azië. Vormen van burgerlijke ongehoorzaamheid worden geanalyseerd alsmede de reactie van het rechtsapparaat (politie, justitie, rechterlijke macht).
Dit boek verscheen als proefschrift in 1972 en heeft sindsdien niet ingeboet aan belangwekkendheid. Kees Schuyt schreef speciaal voor deze gelegenheid een nieuw inleiding.

Het Amsterdam Academic Archive is een serie waarin kwalitatief hoogwaardige uitgaven die op dit moment niet meer leverbaar zijn, opnieuw in de handel worden gebracht via 'Printing on Demand'. Het Amsterdam Academic Archive (AAA) wil onderdak bieden aan Nederlands- en Engelstalige sleutelwerken die vanwege hun weteschappelijke kwaliteit nog steeds belangstelling genieten maar die niet meer in de reguliere boekhandel verkrijgbaar zijn. Meer informatie vindt u op www.aup.nl

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
C.J.M. Schuyt
Uitgever
AUP Wetenschappelijk
ISBN
9789053565421
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
423

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 24,99
  • 15,00
  • 18,99
  • 23,00
  • 22,50
  • 15,99
  • 23,99
  • 18,99