Publiek geweld

Prijs € 32,99

Uitverkocht

Paperback | Juni 2003 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Over de achtergronden en de daders van publiek geweldIn verschillende gedaanten dringt geweld zich op in de moderne samenleving. Naast het geweld van politieke aanslagen (11 september, de moord op Pim Fortuyn) trekken onbegrijpelijke schietpartijen op scholen, geweld op straat en voorbeelden van zinloos geweld sterk de aandacht. Leven we in een geweldcultuur? Neemt het geweld toe of is de ervaring van geweldtoename voornamelijk een effect van de aandacht voor geweld in de media?Deze boekaflevering van 'Mens & Maatschappij' stelt publiek geweld centraal: vormen van geweld in de openbare of semi-openbare ruimte die niet politiek gemotiveerd zijn, maar wel het algehele gevoel van veiligheid beïnvloeden. In verschillende bijdragen worden maatschappelijke achtergronden van agressie en geweld bij jongeren geanalyseerd, en komen sociologische en psychologische typeringen van daders van specifieke gewelddelicten aan de orde. Ook het geweld van burgers tegen de politie in bepaalde gevaarsituaties krijgt aandacht. Een uitvoerig overzicht van de wetenschappelijke theorieën over de relatie tussen jeugdcriminaliteit en geweld biedt aanknopingspunten voor verdere discussie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
AUP Wetenschappelijk
ISBN
9789053565728
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2003
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
104

Beschrijving

Over de achtergronden en de daders van publiek geweld

In verschillende gedaanten dringt geweld zich op in de moderne samenleving. Naast het geweld van politieke aanslagen (11 september, de moord op Pim Fortuyn) trekken onbegrijpelijke schietpartijen op scholen, geweld op straat en voorbeelden van zinloos geweld sterk de aandacht. Leven we in een geweldcultuur? Neemt het geweld toe of is de ervaring van geweldtoename voornamelijk een effect van de aandacht voor geweld in de media?

Deze boekaflevering van 'Mens & Maatschappij' stelt publiek geweld centraal: vormen van geweld in de openbare of semi-openbare ruimte die niet politiek gemotiveerd zijn, maar wel het algehele gevoel van veiligheid beïnvloeden. In verschillende bijdragen worden maatschappelijke achtergronden van agressie en geweld bij jongeren geanalyseerd, en komen sociologische en psychologische typeringen van daders van specifieke gewelddelicten aan de orde. Ook het geweld van burgers tegen de politie in bepaalde gevaarsituaties krijgt aandacht. Een uitvoerig overzicht van de wetenschappelijke theorieën over de relatie tussen jeugdcriminaliteit en geweld biedt aanknopingspunten voor verdere discussie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
AUP Wetenschappelijk
ISBN
9789053565728
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2003
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
104

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99