Psychopathologie

oorzaken, diagnostiek en behandeling

Prijs € 76,15

Uitverkocht

Hardback | September 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Psychopathologie. Oorzaken, diagnostiek en behandeling is een vervolg op het Basisboek psychopathologie. In deze geheel herziene nieuwe druk, wordt op systematische wijze bij elke stoornis de oorzaken, diagnostiek en behandeling aan de orde gesteld. Alle informatie is geactualiseerd aan de hand van de DSM-5. Alle stoornissen die in de DSM voorkomen, komen aan bod.Een belangrijk kenmerk van het boek is dat de informatie zo veel mogelijk gebaseerd is op recente wetenschappelijke inzichten; daarbij zijn 'evidence-based' en 'state of the art' de sleutelbegrippen. Om de lezer extra te prikkelen biedt elk hoofdstuk bovendien verdiepende informatie door middel van zogeheten Mijlpaalonderzoek. Hierin wordt belangwekkend en interessant onderzoek over de stoornis beschreven. Denk hierbij aan studies die een belangrijk ontstaansmechanisme van de stoornis hebben blootgelegd, maar ook aan gerandomiseerd therapie-uitkomstonderzoek waarin de effecten van biologische en psychologische behandelingen zijn aangetoond.Dit boek is zowel in Nederland als in Vlaanderen bedoeld voor bachelor- en masterstudenten psychologie en als leerboek voor psychologen in opleiding tot gz-psycholoog, klinisch psycholoog of neuropsycholoog. Het is eveneens geschikt voor artsen (in opleiding tot psychiater) en psychotherapeuten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
De Tijdstroom
ISBN
9789058982773
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
969

Beschrijving

Psychopathologie. Oorzaken, diagnostiek en behandeling is een vervolg op het Basisboek psychopathologie. In deze geheel herziene nieuwe druk, wordt op systematische wijze bij elke stoornis de oorzaken, diagnostiek en behandeling aan de orde gesteld. Alle informatie is geactualiseerd aan de hand van de DSM-5. Alle stoornissen die in de DSM voorkomen, komen aan bod.

Een belangrijk kenmerk van het boek is dat de informatie zo veel mogelijk gebaseerd is op recente wetenschappelijke inzichten; daarbij zijn 'evidence-based' en 'state of the art' de sleutelbegrippen. Om de lezer extra te prikkelen biedt elk hoofdstuk bovendien verdiepende informatie door middel van zogeheten Mijlpaalonderzoek. Hierin wordt belangwekkend en interessant onderzoek over de stoornis beschreven. Denk hierbij aan studies die een belangrijk ontstaansmechanisme van de stoornis hebben blootgelegd, maar ook aan gerandomiseerd therapie-uitkomstonderzoek waarin de effecten van biologische en psychologische behandelingen zijn aangetoond.

Dit boek is zowel in Nederland als in Vlaanderen bedoeld voor bachelor- en masterstudenten psychologie en als leerboek voor psychologen in opleiding tot gz-psycholoog, klinisch psycholoog of neuropsycholoog. Het is eveneens geschikt voor artsen (in opleiding tot psychiater) en psychotherapeuten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
De Tijdstroom
ISBN
9789058982773
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
969

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99