Psychologische diagnostiek in de gezondheidszorg

Prijs € 52,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Paperback | Augustus 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Diagnostiek is, naast behandeling, een van de hoofdactiviteiten van psychologen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg. Het onderwerp diagnostiek is daarom veelvuldig beschreven in verschillende - veelal buitenlandse - publicaties. De Nederlandse en Vlaamse gezondheidszorg bedient zich echter niet altijd van elders in het buitenland gebruikte methoden. Ook de organisatie van de gezondheidszorg en de plaats en werkwijze van de psycholoog is eigen voor een land. Daarom is dit boek - over psychologische diagnostiek in de gezondheidszorg bij volwassenen - speciaal voor het Nederlandse taalgebied geschreven.Psychologische diagnostiek in de gezondheidszorg bestaat uit drie delen. In deel I wordt een beschrijving gegeven van het diagnostisch proces en de kwaliteit van diagnostiek. In deel II worden de diagnostische methoden (gesprek, observatie, indirecte methoden, intelligentietests, neuropsychologische methoden en vragenlijsten), het gebruik van de computer en rapportage van diagnostiek besproken. Hierbij ligt de nadruk op de verschillende soorten psychologische tests, omdat deze qua soort methode de unieke bijdrage van de psycholoog zijn. In deel III worden voorbeelden van diagnostiek gegeven, afkomstig uit verschillende werkvelden in de gezondheidszorg. Deze gevalsbeschrijvingen illustreren de denk- en werkwijze van psychologen in de gezondheidszorg en de theorie uit deel I en II.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Boom Lemma uitgevers
ISBN
9789059312500
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2008
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
386

Beschrijving

Diagnostiek is, naast behandeling, een van de hoofdactiviteiten van psychologen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg. Het onderwerp diagnostiek is daarom veelvuldig beschreven in verschillende - veelal buitenlandse - publicaties. De Nederlandse en Vlaamse gezondheidszorg bedient zich echter niet altijd van elders in het buitenland gebruikte methoden. Ook de organisatie van de gezondheidszorg en de plaats en werkwijze van de psycholoog is eigen voor een land. Daarom is dit boek - over psychologische diagnostiek in de gezondheidszorg bij volwassenen - speciaal voor het Nederlandse taalgebied geschreven.

Psychologische diagnostiek in de gezondheidszorg bestaat uit drie delen. In deel I wordt een beschrijving gegeven van het diagnostisch proces en de kwaliteit van diagnostiek. In deel II worden de diagnostische methoden (gesprek, observatie, indirecte methoden, intelligentietests, neuropsychologische methoden en vragenlijsten), het gebruik van de computer en rapportage van diagnostiek besproken. Hierbij ligt de nadruk op de verschillende soorten psychologische tests, omdat deze qua soort methode de unieke bijdrage van de psycholoog zijn. In deel III worden voorbeelden van diagnostiek gegeven, afkomstig uit verschillende werkvelden in de gezondheidszorg. Deze gevalsbeschrijvingen illustreren de denk- en werkwijze van psychologen in de gezondheidszorg en de theorie uit deel I en II.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Boom Lemma uitgevers
ISBN
9789059312500
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2008
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
386

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99