PSYCHOANALYSE EN / VAN HET SYSTEEM. BIJ JONGEREN EN HUN GEZI

bij jongeren en hun gezin

Prijs € 23,60

Uitverkocht

Mark Kinet

Paperback | Juni 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Gezin en jongere zijn altijd enigszins elkaars symptoom. Het is voor de betrokkenen vaak verre van duidelijk wie wat veroorzaakt en hoe. De complexe, want niet-eenduidige en niet-lineaire oorzakelijkheid die hierin speelt, is groot. Wie speelt welke rol en waarom in het ontstaan en/of het voortbestaan van de problemen? En hoe kan hiermee psychotherapeutisch worden gewerkt?Dit boek staat stil bij de integratie tussen psychoanalytische en systemische perspectieven in de psychiatrische en psychotherapeutische behandeling van jongeren. De psychoanalyse is goed geplaatst om dit te overzien: Wellicht beschikt zij over de meest uitgebreide kaart om het psycho(patho)logische gebied te beschrijven. Haar theorie laat ook toe het steeds complexe ontstaanskarakter van psychische stoornissen tot haar recht te laten komen.Psychoanalytici, psychoanalytisch (kinder)psychotherapeuten en systeemtherapeuten met analytische affiniteiten zorgen voor multiculturele bijdragen vanuit diverse behandelvisies en -settings. Iedereen die betrokken is bij de geestelijke gezondheidszorg voor jongeren en hun gezinnen zal in dit boek inspiratie vinden.Uit de inhoud:M. Kinet: Ik weet niet hoe, ik weet niet waarom we op elkaars systeem werken - L. Van Compernolle: Mijn gezin, dat ik zal gehad hebben - G. Everaert: Nothing Compares 2U. Integratie van gezinsbegeleiding tijdens het dynamisch proces van individuatie/separatie - R. Vandenborre: Het verschil maken. Klinische psychotherapie met adolescenten - B. Hillewaere: Bouwstenen voor een integratieve therapie voor gezinnen met adolescenten - J. De Vos: Een winterjas moet een paar maten te groot zijn. Over intermediaire ruimte in de systeemtherapie - G. Larner: Over het weten niet te weten. Naar een gemeenschappelijke grond in psychoanalyse en familietherapie - H. Stiers en N. Vliegen: Psychoanalyse en systeemdenken. Op zoek naar de (on)mogelijke integratie.Over de auteur(s):Mark Kinet is hoofdgeneesheer van de Kliniek St-Jozef, Centrum voor Psychiatrie en Psychotherapie, in Pittem. Hij is ook voormalig voorzitter van de Vlaamse Vereniging voor Psychoanalytische Therapie en lid van de Belgische School voor Psychoanalyse.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Mark Kinet
Uitgever
Garant
ISBN
9789044122589
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
198

Beschrijving

Gezin en jongere zijn altijd enigszins elkaars symptoom. Het is voor de betrokkenen vaak verre van duidelijk wie wat veroorzaakt en hoe. De complexe, want niet-eenduidige en niet-lineaire oorzakelijkheid die hierin speelt, is groot. Wie speelt welke rol en waarom in het ontstaan en/of het voortbestaan van de problemen? En hoe kan hiermee psychotherapeutisch worden gewerkt?
Dit boek staat stil bij de integratie tussen psychoanalytische en systemische perspectieven in de psychiatrische en psychotherapeutische behandeling van jongeren. De psychoanalyse is goed geplaatst om dit te overzien: Wellicht beschikt zij over de meest uitgebreide kaart om het psycho(patho)logische gebied te beschrijven. Haar theorie laat ook toe het steeds complexe ontstaanskarakter van psychische stoornissen tot haar recht te laten komen.
Psychoanalytici, psychoanalytisch (kinder)psychotherapeuten en systeemtherapeuten met analytische affiniteiten zorgen voor multiculturele bijdragen vanuit diverse behandelvisies en -settings. Iedereen die betrokken is bij de geestelijke gezondheidszorg voor jongeren en hun gezinnen zal in dit boek inspiratie vinden.

Uit de inhoud:
M. Kinet: Ik weet niet hoe, ik weet niet waarom we op elkaars systeem werken - L. Van Compernolle: Mijn gezin, dat ik zal gehad hebben - G. Everaert: Nothing Compares 2U. Integratie van gezinsbegeleiding tijdens het dynamisch proces van individuatie/separatie - R. Vandenborre: Het verschil maken. Klinische psychotherapie met adolescenten - B. Hillewaere: Bouwstenen voor een integratieve therapie voor gezinnen met adolescenten - J. De Vos: Een winterjas moet een paar maten te groot zijn. Over intermediaire ruimte in de systeemtherapie - G. Larner: Over het weten niet te weten. Naar een gemeenschappelijke grond in psychoanalyse en familietherapie - H. Stiers en N. Vliegen: Psychoanalyse en systeemdenken. Op zoek naar de (on)mogelijke integratie.

Over de auteur(s):
Mark Kinet is hoofdgeneesheer van de Kliniek St-Jozef, Centrum voor Psychiatrie en Psychotherapie, in Pittem. Hij is ook voormalig voorzitter van de Vlaamse Vereniging voor Psychoanalytische Therapie en lid van de Belgische School voor Psychoanalyse.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Mark Kinet
Uitgever
Garant
ISBN
9789044122589
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
198

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 24,99
  • 15,00
  • 18,99
  • 23,00
  • 22,50
  • 15,99
  • 23,99
  • 18,99