Psychiatrische diagnostiek

de essentie

Prijs € 39,95

Uitverkocht

Allen Frances

Paperback | November 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Deze praktische gids helpt bij het snel stellen van de correcte psychiatrische diagnose - en het vermijden van mogelijke valkuilen en fouten. Het biedt:*een praktijkgerichte ordening van stoornissen*screeningsvragen per psychische stoornis*een beschrijving van een prototype per stoornis *de cruciale differentiaaldiagnoses die per stoornis moeten worden uitgesloten*diagnostische tips van de auteur op basis van veertig jaar ervaring als klinisch psychiater, supervisor van psychiaters en therapeuten in opleiding en als samensteller van DSM-III, DSM-III-R en DSM-IV*de ICD-code per stoornis*tips om diagnostische inflatie in te tomen en nepdiagnoses te voorkomen*waarschuwingen voor dubieuze aspecten van DSM-5*een index van stoornissen op basis van symptomenPsychiatrische diagnostiek is bedoeld voor psychiaters, psychotherapeuten en andere professionals in de psychische gezondheidszorg, huisartsen, therapeuten in opleiding en studenten.ALLEN FRANCES is emeritus hoogleraar psychiatrie aan Duke University, en was voorzitter van de DSM-IV task force en lid van de stuurgroep voor DSM-III. Hij is nu een vooraanstaand criticus van DSM-5. Eerder verschenen van hem bij Nieuwezijds: Stemming en stoornis en Terug naar normaal.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Allen Frances
Uitgever
Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
ISBN
9789057124006
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Deze praktische gids helpt bij het snel stellen van de correcte psychiatrische diagnose - en het vermijden van mogelijke valkuilen en fouten. Het biedt:

*een praktijkgerichte ordening van stoornissen
*screeningsvragen per psychische stoornis
*een beschrijving van een prototype per stoornis
*de cruciale differentiaaldiagnoses die per stoornis moeten worden uitgesloten
*diagnostische tips van de auteur op basis van veertig jaar ervaring als klinisch psychiater, supervisor van psychiaters en therapeuten in opleiding en als samensteller van DSM-III, DSM-III-R en DSM-IV
*de ICD-code per stoornis
*tips om diagnostische inflatie in te tomen en nepdiagnoses te voorkomen
*waarschuwingen voor dubieuze aspecten van DSM-5
*een index van stoornissen op basis van symptomen

Psychiatrische diagnostiek is bedoeld voor psychiaters, psychotherapeuten en andere professionals in de psychische gezondheidszorg, huisartsen, therapeuten in opleiding en studenten.

ALLEN FRANCES is emeritus hoogleraar psychiatrie aan Duke University, en was voorzitter van de DSM-IV task force en lid van de stuurgroep voor DSM-III. Hij is nu een vooraanstaand criticus van DSM-5. Eerder verschenen van hem bij Nieuwezijds: Stemming en stoornis en Terug naar normaal.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Allen Frances
Uitgever
Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
ISBN
9789057124006
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 24,99
  • 15,00
  • 18,99
  • 23,00
  • 22,50
  • 15,99
  • 23,99
  • 18,99